728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Και πάλι σε ιδιώτη η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Δ.Ε. Πάργας – Συζήτηση γύρω από το ύψος της δαπάνης



Το δημοτικό συμβούλιο Πάργας στην τελευταία του συνεδρίαση πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων της Δ.Ε. Πάργας (Πάργα, Ανθούσα, Αγιά, Λιβαδάρι) για ένα χρόνο σε ιδιωτική εταιρεία, κάτι που είχε κάνει και την προηγούμενη χρονιά (όπου οι εντυπώσεις των πολιτών σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ήταν θετικές).

Τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση καταψήφισαν τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε και ψήφισε τη δική της πρόταση για ενίσχυση των δομών του Δήμου με προσωπικό, εξοπλισμό και μηχανήματα, ώστε να ανταπεξέλθει πλήρως στην υπηρεσία και να μην ιδιωτικοποιούνται κομμάτι-κομμάτι οι υπηρεσίες του Δήμου Πάργας. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σωτήρης Γάκης ανέφερε –σύμφωνα με τα όσα αναρτήθηκαν στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με το πρακτικό της απόφασης- ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για το ότι έφτασε ο Δήμος να κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, καθώς δεν έγιναν προσλήψεις όταν έπρεπε, ενώ με τα ίδια χρήματα που διατίθενται θα μπορούσε ο Δήμος να προσλάβει προσωπικό.

Το δημοτικό συμβούλιο πήρε επίσης απόφαση να ανατεθεί οικονομοτεχνική μελέτη και μελέτη σκοπιμότητας στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάργας, για το κόστος της συγκεκριμένης ανάθεσης. Την περασμένη χρονιά είχε προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξεως των 250.000 ευρώ (δείτε ΕΔΩ), γεγονός που έγινε αντικείμενο συζήτησης, εν όψει και της νέας χρονιάς.

Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάργας Νικόλαος Ζαχαριάς επισήμανε σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης: «Βλέπω αδυναμία από το Δήμο να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την καθαριότητα. Προτείνω με σωστή οργάνωση, σωστές παρεμβάσεις και εμπειρία από καλές πρακτικές άλλων δήμων να κάνουμε αποκομιδή χωρίς ανάθεση σε ιδιώτη. Με την αγορά των απορριμματοφόρων πιστεύω να αλλάξει το τοπίο και να έχουμε καθαριότητα».



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/22958-kai-pali-se-idioti-apokomidi-skoupidion-pargas.html
Και πάλι σε ιδιώτη η αποκομιδή των σκουπιδιών στη Δ.Ε. Πάργας – Συζήτηση γύρω από το ύψος της δαπάνης Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Απριλίου 11, 2017 Rating: 5 Το δημοτικό συμβούλιο Πάργας στην τελευταία του συνεδρίαση πήρε απόφαση κατά πλειοψηφία να αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων της Δ....

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: