728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεκαοκτώ σχολεία γνωρίζουν την Αρχαία Κασσώπη



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μετά και από την έγκριση της Ολοκληρωμένης Εδαφικής Επένδυσης (ΟΕΕ).

Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, εξελίσσονται και παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων είναι και η ευαισθητοποίησή και η ένταξή τους στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια του crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, όπου οι Ηπειρώτες και όχι μόνο, μετά από κάλεσμα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, προσέφεραν χρήματα από το υστέρημά τους προκειμένου να ξαναζωντανέψει το αρχαίο θέατρο, η «Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.» ευαισθητοποιείται για μια ακόμη φορά και αναπτύσσει μια σημαντική πρωτοβουλία: Προσφέρει δωρεάν σχολικές εκδρομές σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηπείρου, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα και να αγκαλιάσουν αυτόν το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο.

Την πρωτοβουλία αυτή αξιοποιούν 18 σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου, που συμμετέχουν σε πολιτιστικά προγράμματα συναφή με τα αρχαία θέατρα, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσουν μια δωρεάν εκδρομή και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, καθώς και προϊόντα της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. Η χορηγία περιλαμβάνει επίσης τη βράβευση με ψηφιακά προϊόντα των τριών καλύτερων μαθητικών δημιουργιών (π.χ. αφίσες, ψηφιακές αφηγήσεις, βίντεο) που θα αποτυπώνουν το βίωμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου επαίνεσε την ενέργεια της Βίκος ΑΕ αλλά και όλων των επιχειρήσεων που στηρίζουν έμπρακτα το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών, που συμβάλλει καθοριστικά στην πολιτιστική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Ηπείρου.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/preveza/43601-2017-04-03-11-06-04.html
Δεκαοκτώ σχολεία γνωρίζουν την Αρχαία Κασσώπη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, μετά και από την έγκριση της Ολοκλη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: