728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις του κ. Μπάρκα! Κλείνουν δρόμους οι Παργινοί




Στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν οι κάτοικοι της Πάργας για την εκ περιτροπής λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, απευθυνόμενοι για πολλοστή φορά «εις ώτα μη ακουόντων;». Ίδωμεν!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 15 Μαρτίου το μεσημέρι, η «Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας» μαζί με τους κατοίκους θα μπλοκάρουν την Εθνική Οδό στο ύψος του Μεσσοποτάμου και θα σταματήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Στα αιτήματά τους, εκτός από την λειτουργία του Κέντρου Υγείας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ώστε να πάψει να υπολειτουργεί, περιλαμβάνεται και η επάνδρωση με προσωπικό του Σταθμού ΕΚΑΒ της περιοχής.

Όπως φαίνεται, οι δεσμεύσεις του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα, δεν έπεισαν τους κατοίκους της Πάργας οι οποίοι δεν είδαν το Κέντρο ακόμα να λειτουργεί καθημερινά, ενώ παράλληλα βλέπουν το καλοκαίρι να έρχεται και δυστυχώς το Κέντρο Υγείας λειτουργεί εναλλάξ με το Κ.Υ. Καναλακίου.

Ο κ. Μπάρκας είναι βαθιά εκτεθειμένος και βρίσκεται προ των ευθυνών του, καθώς έχει δεσμευτεί δύο μήνες πριν για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει το παραμικρό, παρά μόνο μια διαδικασία πρόσληψης, δηλαδή κάτι αόριστο το οποίο προς το παρόν δεν έχει λύσει κανένα πρόβλημα.

Είχαμε εδώ και καιρό επισημάνει την «απόσταση» που υπάρχει μεταξύ της "ανακοίνωσης πρόσληψης" με την "κατ’ ουσίαν πρόσληψη" ιατρικού προσωπικού, κάτι που είχαν αντιληφθεί και οι κάτοικοι της Πάργας και το είχαν αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση κάνοντας μάλιστα λόγο για εμπαιγμό από πλευράς Βουλευτή.

Οι αντιδράσεις δεν καταλάγιασαν και ο κόσμος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει πιο δυναμικά το… αυτονόητο, την διασφάλιση λειτουργίας της δομής Υγείας που υπάρχει στην Πάργα.


Τι έλεγε ο Κ. Μπάρκας τον Ιανουάριο;


«Σήμερα πραγματοποίησα συνάντηση με τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει η βούληση τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας, όχι μόνο να μείνουν όρθια, αλλά να αναβαθμιστούν και να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υγειονομική περίθαλψη σε όλους τους συμπολίτες μας. Και αυτό, γιατί για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους.

Ήδη, το πρώτο βήμα έγινε. Η άμεση πρόσληψη ενός παθολόγου γιατρού θα βελτιώσει τις συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας και αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη. Στοίχημά μας αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση τόσο του Κέντρου Υγείας στην Πάργα, όσο και του Κέντρου Υγείας στο Καναλάκι.

Ο Δήμος Πάργας αποτελεί τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της Ηπείρου το καλοκαίρι και οφείλουμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή, δωρεάν, δημόσια παροχή υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της.

Βήμα - βήμα, με επιμονή και αποφασιστικότητα, εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή τη κατεύθυνση»

Η μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης στον Μεσσοπόταμο, φανερώνει το κύρος των δεσμεύσεων του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκα, αλλά και την βαθιά αναξιοπιστία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία.

 Άρης Τσελίκος



πηγη: https://www.topikifoni.gr/article.php?title=xwris-antikrisma-oi-desmeyseis-mparka-kleinoyn-dromoys-oi-parginoi-440
Χωρίς αντίκρισμα οι δεσμεύσεις του κ. Μπάρκα! Κλείνουν δρόμους οι Παργινοί Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 13, 2017 Rating: 5 Στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν οι κάτοικοι της Πάργας για την εκ περιτροπής λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αποφάσισαν να κλιμακώσ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: