728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στάση αναμονής σε Αρχαία Νικόπολη και Κασσώπη για εργασίες, καθαρισμούς και φύλαξη… ενόψει τουριστικής περιόδο


 Σε στάση αναμονής η Αρχαιολογία Πρέβεζας για τις εργασίες στα Αρχαιολογική Μνημεία της Νικόπολης και της Κασσώπης. Αναμένεται η υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού. Σημειωτέο, οι παρεμβάσεις στην Κασσώπη έχουν εγκριθεί από τον Δεκέμβριο του 2016 και διανύουμε μέσα Μαρτίου 2017, ενώ μπροστά μας βρίσκεται η θερινή περίοδος… Στον τομέα του καθαρισμού των Αρχαιολογικών Χώρων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Πρέβεζας θα διαθέσει εργάτες, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα τα κατάλληλα μηχανήματα. Και εκεί το Υπουργείο Πολιτισμού φάνηκε να αγνοεί το αίτημα της Αρχαιολογίας Πρέβεζας για πρόσληψη εργατών καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων. Το αισιόδοξο σενάριο, λέει πως ο Δήμος θα τους διαθέσει τον Απρίλιο, στην έναρξη δηλαδή της τουριστικής περιόδου, οψόμεθα!
Σε αναμονή βρίσκεται επίσης η Αρχαιολογία Πρέβεζας για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα καινούριο!!! Δεν αποκλείεται να δούμε ξανά κλειστούς χώρους το καλοκαίρι λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού. Με αυτά τα εφόδια κινούμαστε προς την τουριστική περίοδο. Γαλάζιες σημαίες και καθαρές παραλίες θα έχουμε. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Ελπίζουμε να μην επαρκούν μόνο οι γαλάζιες σημαίες για τους θεσμικούς Φορείς της Πρέβεζας και να φροντίσουν να μη χαθεί άλλη μία σαιζόν, με αρχαιολογικούς χώρους ανέτοιμους να «δεχτούν» επισκέπτες. Το εισιτήριο οκτώ ευρώ προϋποθέτει και μνημεία επισκέψιμα, όχι γεμάτα βάτα και άγρια βλάστηση!
Το ‘βάρος’ των αιρετών του Νομού θα πρέπει πρωτίστως να δοθεί εκεί, εάν θέλουμε να έχουμε κάτι διαφορετικό να προβάλουμε, πέρα από παραλίες και γαλάζιες σημαίες που τις αναδεικνύουμε κάθε χρόνο ως το μέγα πλεονέκτημα, την στιγμή που η πλειοψηφία των Δήμων διαθέτουν γαλάζιες σημαίες και παραλίες.
Το μεγάλο αβαντάζ της Πρέβεζα είναι τα Αρχαία Μνημεία και αναφερόμαστε στο σύνολό τους, δεν αφήνουμε εκτός τα Κάστρα της Πρέβεζας, όπως ο Άγιος Ανδρέας, ο Παντοκράτορας, ο Αϊ Γιώργης, τα οποία βρίσκονται στο έλεος της φθοράς και των διαφόρων «διερχομένων» που μόνο ως αξιοθέατα δεν τα αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Τομέα του Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας είναι πιθανόν να αναλάβει τα ηνία η Δημοτική Σύμβουλος Ελευθερία Αγγέλη η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε κάποιες αρμοδιότητες σε θέματα Πολιτισμού. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο, ίσως την επόμενη εβδομάδα.
Πληροφορηθήκαμε πως, ήδη για το φετινό καλοκαίρι, υπάρχει προγραμματισμός από τον Δήμο Πρέβεζας για πλήθος εκδηλώσεων και μάλιστα κάποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν σε μνημεία. Γνωστά ονόματα του μουσικού πενταγράμμου όπως ο Γιάννης Χαρούλης τον Αύγουστο, αλλά και κωμωδίες όπως η «Λυσιστράτη του Αριστοφάνη» τον Ιούλιο, θα βρίσκονται στην πόλη μας. Αναμένουμε από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας να δείξει προσοχή και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της προβολής και της περαιτέρω διαφήμισης των αρχαιολογικών χώρων, πρώτα με τον ευπρεπισμό και δεύτερον με την διεκδίκηση της άμεσης έναρξης των παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Άρης Τσελίκος



πηγη: https://www.topikifoni.gr/article.php?title=stash-anamonhs-se-arxaia-nikopolh-kai-kasswph-gia-ergasies-ka8arismoys-kai-fyla3h-enopsei-toyristikhs-periodoy-531
Στάση αναμονής σε Αρχαία Νικόπολη και Κασσώπη για εργασίες, καθαρισμούς και φύλαξη… ενόψει τουριστικής περιόδο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαρτίου 18, 2017 Rating: 5  Σε στάση αναμονής η Αρχαιολογία Πρέβεζας για τις εργασίες στα Αρχαιολογική Μνημεία της Νικόπολης και της Κασσώπης. Αναμένεται η υπογραφή...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: