728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.. Σε ποιες κεραίες μέτρησε, τα αποτελέσματα στην Ήπειρο



Από μόλις δεκαοκτώ σημεία, σε ολόκληρη την Ήπειρο, παρουσιάζονται αποτελέσματα από τους ελέγχους που έκανε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, για την μέτρηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε σταθμούς κεραιών και την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στην πόλη των Ιωαννίνων, όπου έχουν τοποθετηθεί πάνω από εκατόν πενήντα κεραίες σε διάφορα σημεία, έλεγχοι έγιναν μόλις σε δύο!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχει η ετήσια έκθεση, περίπου το 80% των ελέγχων που έγιναν σε όλη την χώρα, αφορούσαν σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενώ το υπόλοιπο κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας.

Στην έκθεση τονίζεται ότι σε καμία περιοχή της χώρας δεν υπήρξαν υπερβάσεις σε σταθμούς κεραιών εντός αστικών ιστών.

Για την Ήπειρο παρουσιάζονται αποτελέσματα από 18 συνολικά σταθμούς και στους τέσσερις νομούς.

Στο Νομό Άρτας μετρήσεις έγιναν στο Κτίριο των Ψαροπλιών, στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Καλεντίνης και στο Δημοτικό Σχολείο Οικισμού Πέτα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

Στο Νομό Θεσπρωτίας μετρήσεις έγιναν σε τέσσερις σταθμούς και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, στο Δημαρχείο Σουλίου και στο Δημαρχείο Φιλιατών. Τα αποτελέσματα εδώ

Στο Νομό Ιωαννίνων οι μετρήσεις έγιναν στο Δημαρχείο Πραμάντων, στο Δημαρχείο Δωδώνης, στο κτίριο πρώην δημαρχείου Μελίτης (έτσι ακριβώς αναφέρεται στην έκθεση και τοποθετείται στον οικισμό Αγίου Αθανασίου Ζαγορίου, ωστόσο οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στο Νομό Ιωαννίνων δεν υπήρχε ποτέ Δήμος Μελίτης), στο Δημαρχείο Ζίτσας, στο Υδραγωγείο το οποίο τοποθετείται στους Φραγκάδες, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, στο κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών στην οδό Αβέρωφ 6 και στο κτίριο των Σχολών Εκπαίδευσης Κόνιτσας.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων μπορείτε να τα δείτε εδώ

Στο Νομό Πρέβεζας μετρήσεις έγιναν σε τρία σημεία. Στο Δημαρχείο Πάργας, στο Καναλάκι, στο Δημαρχείο Πρέβεζας και στο πρώην Δημαρχείο Λούρου. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εδώ.

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, αποτελεί ένα πανελλαδικό τηλεμετρικό δίκτυο 500 σταθμών συνεχούς μέτρησης της υψίσυχνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Το ΕΠΗΠ τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία τον Οκτώβριο του 2015 με βασικό μότο «Οι κεραίες "εκπέμπουν" on-line».

Τo 2016 ήταν ο πρώτος χρόνους πλήρους λειτουργίας του. Το ΕΠΗΠ βασίζεται σε ένα δίκτυο σταθερών και κινητών σταθμών μέτρησης της υψίσυχνης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και παρέχει άμεση πρόσβαση του κοινού στα αποτελέσματα των μετρήσεων. Με το ΕΠΗΠ ελέγχεται η συνολική έκθεση του κοινού στα υψίσυχνα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από όλα τα είδη σταθμών κεραιών. Πρόκειται για ένα αποκεντρωμένο σύστημα διαρκών μετρήσεων, το οποίο είναι ενταγμένο στην πραγματικότητα και στην καθημερινότητα των πολιτών σε όλη τη χώρα. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων για το 2016, οι τιμές που έχουν καταγραφεί από όλους τους σταθμούς μέτρησης είναι πολύ χαμηλότερες των θεσπισμένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/43092-2017-03-05-16-24-59.html
Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.. Σε ποιες κεραίες μέτρησε, τα αποτελέσματα στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017 Rating: 5 Από μόλις δεκαοκτώ σημεία, σε ολόκληρη την Ήπειρο, παρουσιάζονται αποτελέσματα από τους ελέγχους που έκανε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: