728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μαθητές του 7ου ΓΕΛ φτιάχνουν έναν μικρό δορυφόρο!



Στον πρώτο πανελλαδικό διαγωνισμό διαστήματος ετοιμάζεται να...εκτοξευθεί το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, το μοναδικό σχολείο από το Νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο.

Στο διαγωνισμό που θα γίνει στις 18 Απριλίου προκρίθηκαν δέκα σχολεία από ολόκληρη την χώρα.

Η δεκαμελής ομάδα του 7ου Λυκείου Ιωαννίνων "Zephyrus" συμμετέχει με τον δικό της δορυφόρο και τις ημέρες αυτές δουλεύει πυρετωδώς ώστε να τελειοποιήσει το εγχείρημά της και να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρώπη!

Η ομάδα «Zephyrus» δημιουργήθηκε από μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στο διαγωνισμό και καθοδηγείται από τον καθηγητή πληροφορικής του σχολείου. Γ. Σκαργιώτη.

Αρωγός στην προσπάθεια μαθητών και καθηγητών είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Ο Διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Γιάννης Ντούρος, ευχαριστεί για την αρωγή, η οποία όπως σημειώνει "αυξάνει το αίσθημα ευθύνης μας ώστε να πετύχουμε το στόχο μας".

"Τους ευχαριστούμε πολύ και τους διαβεβαιώνουμε οτι τέτοιες κινήσεις κάνουν τη διαφορά στο πως αντιλαμβανόμαστε την εκπαιδευτική πραγματικότητα και την επένδυση στους πολίτες του αύριο.

Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά ακόμη αλλά ελπίζουμε να κερδίσουμε γνώσεις, διασκέδαση και γιατί όχι ...και κάποιο βραβείο", υπογραμμίζει ο κ. Ντούρος.

Σκοπός του πανελλαδικού διαγωνισμού είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν ένα μικρό δορυφόρο που θα εκτοξευθεί στο 1 χιλιόμετρο από το έδαφος και κατά τη διάρκεια της καθόδου θα υπολογίζει τιμές πίεσης/θερμοκρασίας και θα εκτελεί άλλη μία αποστολή, επιλεγμένη από κάθε ομάδα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κύριοι υποστηρικτές του είναι: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος - European Space Agency (ESA), η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οργανισμός Corallia, ο συνεργατικός σχηματισμός σχετικών με το διάστημα φορέων Corallia si-Cluster, καθώς και η Ακαδημία Αθηνών.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/diafora/paideia/43382-7o-gel-ioanninon-doriforos.html
Μαθητές του 7ου ΓΕΛ φτιάχνουν έναν μικρό δορυφόρο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5 Στον πρώτο πανελλαδικό διαγωνισμό διαστήματος ετοιμάζεται να...εκτοξευθεί το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων, το μοναδικό σχολείο από το Νομό Ιωαννίν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: