728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ήπειρος… Χρωστάμε στη ΔΕΗ 23 εκατομμύρια.. Κι άλλα έξι σε διακανονισμό!



Την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ήπειρο αποτυπώνουν τα στοιχεία που αφορούν στις οφειλές προς την ΔΕΗ. Οφειλές που στους τέσσερις νομούς αγγίζουν τα 23 εκατομμύρια ευρώ!

Ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις χωρίς βέβαια να λείπουν και οι μεγάλοι οφειλέτες προς την επιχείρηση ηλεκτρισμού. Οι αριθμοί αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα και καταδεικνύουν πως όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους και προχωρούν σε διακανονισμούς.

Στο Νομό Ιωαννίνων το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στα 7,8 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ύψος του ποσού που βρίσκεται σε διακανονισμό φτάνει τα 2,4 εκατομμύρια.

Οι συνολικές οφειλές στο Νομό Άρτας ανέρχονται στα 4,7 εκατομμύρια και το ποσό των διακανονισμών φτάνει στο ένα εκατομμύριο.

Στο Νομό Θεσπρωτίας οι οφειλές φτάνουν στα 3,1 εκατομμύρια και το ποσό του διακανονισμού στις 992 χιλιάδες.

Στο Νομό Πρέβεζας οι οφειλές φτάνουν στα 4,3 εκατομμύρια και στο ενάμισι εκατομμύρια ανέρχονται τα ποσά του διακανονισμού.

Αυτό που έχουν παρατηρήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ είναι πως ένα μεγάλο μέρος των οφειλών προέρχεται από μικρούς οικιακούς λογαριασμούς (ή μικρές επιχειρήσεις) και καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν λόγω της κρίσης.

Σε αυτήν την κατηγορία εστιάζεται και η προσπάθεια της ΔΕΗ για διακανονισμούς, η οποία έχει αποδώσει, αλλά ίσως όχι τα αναμενόμενα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ προχώρησε σε μια νέα εκστρατεία για ρυθμίσεις οφειλών που θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαΐου. Για οφειλή έως 1.000 ευρώ καταβάλλεται άμεσα. Για τις οφειλές άνω των 1000 ευρώ υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε 18 μηνιαίες δόσεις είτε καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπολοίπου σε 36 μηνιαίες δόσεις. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/43377-epirus-xrostame-sti-dei-23-ekatomiria-ofeiles.html
Ήπειρος… Χρωστάμε στη ΔΕΗ 23 εκατομμύρια.. Κι άλλα έξι σε διακανονισμό! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2017 Rating: 5 Την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ήπειρο αποτυπώνουν τα στοιχεία που αφορούν στι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: