728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου.. Παραδειγματική τιμωρία λαθροθήρων



Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου καταδικάζει το απαράδεκτο κρούσμα λαθροθηρίας αγριόγιδων από ομάδα λαθροθήρων, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Το περιστατικό αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ατομική και συλλογική ευθύνη που υπάρχει για όλους τους κυνηγούς, αλλά και τα συλλογικά τους όργανα, να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον και να θωρακίσουν την κυνηγετική δραστηριότητα από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν και δε θα πρέπει να έχουν ούτε στο μέλλον, καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια και την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές θα μας βρουν απέναντι, χωρίς να υπολογίσουμε κανένα απολύτως κόστος.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή για το τιτάνιο έργο της, την ΕΛ.ΑΣ γα την άριστη συνεργασία, τα μέλη του Συλλόγου μας, που ανταποκρίθηκαν σε ό,τι τους ζητήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως επίσης και τους κατοίκους της περιοχής που συνέδραμαν και αυτοί στον εντοπισμό και τη σύλληψη των λαθροθήρων.

Η προστασία των ειδών της άγριας πανίδας, θηρεύσιμων και μη, ειδικά όμως εκείνων, που ανήκουν σε προστατευόμενα είδη αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων μας", τονίζεται σε ανακοίνωσή του.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των λαθροθήρων από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα όμως, προτείνει, ανεξάρτητα από την ποινή που θα τους επιβληθεί, να απομονωθούν από την κυνηγετική οικογένεια και να μην έχουν το δικαίωμα στο μέλλον, να αποκτήσουν άδεια θήρας.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/42954-2017-02-24-11-37-46.html
Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου.. Παραδειγματική τιμωρία λαθροθήρων Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2017 Rating: 5 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου καταδικάζει το απαράδεκτο κρούσμα λαθροθηρίας αγριόγιδων από ομάδα λαθροθήρων, οι οποίοι εντοπίστηκαν και...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: