728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ένοχος ο Βούλγαρος παιδίατρος... Ποινή φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας επαγγέλματος!



Ένοχος για το αδίκημα της κατοχής, χρήσης και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας κρίθηκε από το δικαστήριο ο Βούλγαρος παιδίατρος, ο οποίος για περισσότερα από είκοσι χρόνια διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η δίκη του έγινε στο Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων Πρέβεζας, το οποίο με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών, χρηματικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων ευρώ, ενώ του απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα και για τρία χρόνια του αφαιρείται η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Η σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2014, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, καθώς επρόκειτο για γιατρό που μετρούσε πολλά χρόνια παρουσίας στην πόλη και διέθετε μεγάλο πελατολόγιο.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διεθνούς έρευνας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.

Ο παιδίατρος κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών του συγκεκριμένου προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προγράμματα απόκρυψης ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης, για να καλύπτουν την παράνομη δράση τους στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη σύλληψη παιδιάτρου που έγινε στην χώρα μας, για τα συγκεκριμένα αδικήματα, και είχε απασχολήσει επί μακρόν τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και την τοπική κοινωνία.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/42698-2017-02-08-13-04-59.html
Ένοχος ο Βούλγαρος παιδίατρος... Ποινή φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας επαγγέλματος! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2017 Rating: 5 Ένοχος για το αδίκημα της κατοχής, χρήσης και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας κρίθηκε από το δικαστήριο ο Βούλγαρος παιδίατρος, ο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: