728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

“Μπορεί η Λογιστική Επιστήμη να διασφαλίσει τη Βιωσιμότητα του πλανήτη;”-Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα



Το 1ο F.A.M.E. Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "Μπορεί η Λογιστική Επιστήμη να διασφαλίσει τη Βιωσιμότητα του πλανήτη;" θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Μάιο το ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα στην Πρέβεζα.


Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κ. Μιχάλης Διακομιχάλης, πριν από ένα χρόνο η Συνέλευση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Ηπείρου (Π.Ε.ΕΠ. Ηπείρου) αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του για τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Finance-Accounting-Management-Economics (F.A.M.E.)» σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα Λογιστικής και Χρημ/κής των Π.Ε.ΕΠ., με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων, την ανάδειξη του ερευνητικού τους έργου και την ενίσχυση της θέσης των Π.Ε.ΕΠ., (πρώην ΤΕΙ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το συνέδριο θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη με πρώτη διοργάνωση στην Πρέβεζα, το Μάιο του 2017, ενώ η θεσμοθέτηση της διοργάνωσης των Συνεδρίων F.A.M.E. επιβεβαιώνεται από την κατοχύρωση του «F.A.M.E. Global Society» ως μόνιμου διοργανωτή τους.

Στόχος του συνεδρίου

Σύμφωνα με τον κ. Διακομιχάλη η Λογιστική είναι θεμελιώδης για τη λειτουργία και την ανάπτυξη των κοινωνιών τον 21ο αιώνα. Ο τρόπος που καταμετράμε ή -δεν καταμετράμε- τους πόρους μας καθορίζει το πώς αποτιμούμε τη Γη και επηρεάζει τον τρόπο που ενεργούμε. Αν δεν αρχίσουμε να αποδίδουμε λογαριασμό για τις συναλλαγές μας με τη Γη, τότε αυτή θα πτωχεύσει και μαζί της, η ίδια η παρουσία του ανθρώπου σ' αυτήν.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδείξει κάθε πτυχή των αρνητικών συνεπειών της υπερανάπτυξης, της υπερπαραγωγής και υπερκατανάλωσης, στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, να προτείνει πρακτικές και θεωρίες που έχουν εφαρμογή σε όλα τα πεδία και επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας που συνδέονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την κρατική μέριμνα, ώστε να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη διάσωση του πλανήτη από την αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση των τελευταίων δεκαετιών.

«Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι τόσο επίκαιρο και σύγχρονο όσο και διαχρονικό και αποτελεί γόνιμο πεδίο κατάθεσης προβληματισμών και προτάσεων από κάθε επιστημονική προσέγγιση με στόχευση τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη. Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε και να συνεισφέρετε στην ανάδειξη των παγκόσμιων και εθνικών προβλημάτων, καθώς και στο συγκερασμό των προτάσεων που ελπίζουμε και ευχόμαστε να συμβάλουν και να οδηγήσουν στην επίλυσή τους» καταλήγει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ


πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/21901-tei-sunedrio.html
“Μπορεί η Λογιστική Επιστήμη να διασφαλίσει τη Βιωσιμότητα του πλανήτη;”-Διεθνές Συνέδριο στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017 Rating: 5 Το 1ο F.A.M.E. Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο "Μπορεί η Λογιστική Επιστήμη να διασφαλίσει τη Βιωσιμότητα του πλανήτη;" ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: