728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σύνεση και συνεργασία για τους οδικούς άξονες



Συνεργασία, σύνεση και σκέψη... Αυτή είναι η συνταγή που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ώστε να προχωρήσουν τα έργα για την περιοχή, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε σχετικά με τη Λεωφόρο Νιάρχου και το νέο δρόμο, Βογιάννου- Πανηπειρωτικό.

Και τα δύο έργα περιλαμβάνονται πλέον στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών και χαρακτηρίζονται ως πρώτης προτεραιότητας.

Η μελέτη για τη Νιάρχου, η οποία έχει ολοκληρωθεί, εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ για τον άλλο δρόμο, οι μελέτες εκπονούνται από τον Δήμο, ο οποίος είναι βέβαιος ότι θα τις έχει ολοκληρώσει μέχρι τον Ιούνιο.

Ποιο έργο θα χρηματοδοτηθεί και θα κατασκευαστεί;

Μπορούν να γίνουν και τα δύο, υποστηρίζουν κάποιοι, κυρίως στο Δημαρχείο... Με τους πόρους ωστόσο που υπάρχουν αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του, άφησε ένα παραθυράκι ανοιχτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπενθύμισε μία παλιότερη πρόταση που είχε επεξεργαστεί και η πρώην Νομαρχία για επέκταση του δρόμου αυτού μέχρι την Εγνατία.

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα –το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης- που κατ΄ εξαίρεση δίνεται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, που έχει άνω των 100.000 κατοίκους. Για το έργο της λεωφόρου Νιάρχου που έχει σχέση με το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, από χρόνια εκπονείται η μελέτη, που έχει τελειώσει και λείπει μόνο το θέμα των απαλλοτριώσεων. Όταν βγαίνουν κάποια έργα σε δημοπρασία παίρνουμε κάποιες εκπτώσεις. Από αυτές τις εκπτώσεις ξαναβγάζουμε νέα έργα. Όταν υπάρχει συνεργασία, σύνεση και σκέψη για να βοηθήσουμε τον τόπο σε όλα τα πράγματα βρίσκουμε λύση. Το τμήμα Βογιάννου - Πανηπειρωτικό Στάδιο, είναι έργο εξαιρετικής σημασίας και όταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ασχολούνταν με το δρόμο είχα προτείνει αυτός να καταλήξει κατευθείαν στην Εγνατία οδό».




πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/autodioikisi/42474-2017-01-25-15-40-21.html
Σύνεση και συνεργασία για τους οδικούς άξονες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017 Rating: 5 Συνεργασία, σύνεση και σκέψη... Αυτή είναι η συνταγή που πρότεινε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ώστε να προχωρήσουν τα έργα για την...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: