728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΕΣΠΑ: Χρήματα στις κοινωνικές δομές αντί για έργα κι… ανάπτυξη!



Σε ταμείο... πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης τείνει να μετατραπεί το νέο ΕΣΠΑ, το κατεξοχήν αναπτυξιακό πρόγραμμα που μπορεί να διαχειριστεί η χώρα και όλοι οι τοπικοί φορείς σε καιρό βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια, όπου βασική προτεραιότητα των κοινοτικών προγραμμάτων ήταν οι υποδομές και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, μεγάλο μέρος των κονδυλίων κατευθύνεται στην αντιμετώπιση της φτώχειας που απειλεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Χώροι φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία και φαρμακεία, κέντρα κοινότητας, είναι τα κατεξοχήν έργα που χρηματοδοτεί το τελευταίο διάστημα και το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Ηπείρου...

Αρκεί από μόνο του το γεγονός αυτό, για να δείξει ότι τα επτά χρόνια των μνημονίων, οδήγησαν σε μία άλλη Ελλάδα, η οποία ιεραρχεί πλέον ως κυρίαρχη προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας.

Και αυτό προσπαθεί να το πετύχει, τουλάχιστον πρόσκαιρα, δημιουργώντας με κοινοτικά κονδύλια κοινωνικές δομές, το μέλλον των οποίων είναι άγνωστο μετά την λήξη της επιδότησης.

Έξοδο από την κρίση δεν μπορούν βέβαια να αποτελέσουν ούτε τα κοινωνικά παντοπωλεία, ούτε οι δομές για τους άστεγους.

Θα μπορούσε να λειτουργήσει το ΕΣΠΑ ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη;

Ναι, απαντούν όσοι γνωρίζουν καλά τα οικονομικά, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και αναφέρουν ως παράδειγμα την πολύμηνη καθυστέρηση που υπάρχει στην αξιολόγηση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα προγράμματα που έχουν δεχθεί αιτήσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων και γενικότερα της επιχειρηματικότητας.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό..

Μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον, φορολογικό, ασφαλιστικό και απόλυτης αβεβαιότητας, δεν υπάρχει κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/oikonomia/espa/42414-2017-01-22-13-22-33.html#.WISyRgI9Of8.facebook
ΕΣΠΑ: Χρήματα στις κοινωνικές δομές αντί για έργα κι… ανάπτυξη! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιανουαρίου 22, 2017 Rating: 5 Σε ταμείο... πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης τείνει να μετατραπεί το νέο ΕΣΠΑ, το κατεξοχήν αναπτυξιακό πρόγραμμα που μπορεί να διαχε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: