728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Θεσπρωτία: Πτήση πάνω από τα πέτρινα γεφύρια



Όμορφα πλάνα πάνω από τα πέτρινα γεφύρια της Θεσπρωτίας κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο πραγματοποίησε πτήση πάνω από την περιοχή.

Διασχίζοντας για περίπου 20 λεπτά το παλιό και κατεστραμμένο πλέον Πάρκο της Πέρδικας στη Θεσπρωτία, συναντά κανείς το Γεφύρι του Αη Θανάση να στέκει επιβλητικό πάνω από τον μικρό ποταμό Παραμυθιώτη, ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους. Η κατασκευή της γέφυρας εκτιμάται πως έγινε προ 1.000 ετών.

Μετά από ένα ξέφωτο και ένα μονοπάτι καλυμμένο από φύλλα βελανιδιάς, στέκεται το Γεφύρι της Γκούρας στην κοινότητα Λιά Θεσπρωτίας. Χτίστηκε το 1940, ενώ διπλά από το γεφύρι υπάρχει η βρύση Γκούρα και στέκεται επιβλητικός ένας πλάτανος.

Το Γεφύρι της Εκκλησίας βρίσκεται στην περιοχή της Μουργκάνας, στο χωριό Τσαμαντάς και λίγο πριν από την κεντρική πλατεία, «κρυμμένο» μέσα στις φυλλωσιές της περιοχής.

Μέσα στο χωριό Άγιοι Πάντες, βρίσκεται το Γεφύρι της Καβάλας. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, κατασκευάστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια και ανακαινίστηκε το 2004.

Στην περιοχή της Ελαίας Θεσπρωτίας, κάτω από τους Φιλιάτες και αφού διασχίσει κανείς ένα χωμάτινο δρόμο ανάμεσα στους αγρούς, συναντά το Καλπακιώτικο Γεφύρι. Το γεφύρι κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και βρίσκεται 300 μέτρα έξω από το χωριό Ελαία.



πηγη:http://www.naftemporiki.gr/story/1195990/thesprotia-ptisi-pano-apo-ta-petrina-gefuri
Θεσπρωτία: Πτήση πάνω από τα πέτρινα γεφύρια Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017 Rating: 5 Όμορφα πλάνα πάνω από τα πέτρινα γεφύρια της Θεσπρωτίας κατέγραψε κάμερα τοποθετημένη σε drone, το οποίο πραγματοποίησε πτήση πάνω από...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: