728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη "διάσωση" των Κέντρων Υγείας σε Καναλάκι και Πάργα



Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την πραγματοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο Δήμο Πάργας, αποφάσισαν οι Επιτροπές Αγώνα για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Πάργας και Καναλακίου.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Πάργας για το Κέντρο Υγείας Πάργας και η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση του Κέντρου Υγείας Καναλακίου πραγματοποίησαν συνάντηση στο δημαρχείο του Καναλακίου τη Δευτέρα και αποφάσισαν να συσταθεί κοινή 20μελής Επιτροπή με μέλη και των δύο ομάδων πρωτοβουλίας, η οποία θα θέσει από κοινού με σύμπνοια, το διεκδικητικό πλαίσιο που τέθηκε από την αρχή και για τα δύο Κέντρα Υγείας, συν το ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, ενώ θα πραγματοποιήσουν καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών χαρακτηρίζοντας θλιβερή και ταυτόχρονα επικίνδυνη την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο Δήμο Πάργας.

«Μιλάμε για τραγικές καταστάσεις και δεν ζητάμε να μας κάνει κάποιος το χατίρι, τη ζωή μας κοιτάμε να διασφαλίσουμε και τα παιδιά μας» τόνισε η κα Έλσα Υφαντή, μέλος της Επιτροπής, στην εκπομπή Atpreveza on air που μεταδίδεται στο Ράδιο Πρέβεζα, σημειώνοντας πως η υφιστάμενη κατάσταση δείχνει πως οι πολίτες του δήμου Πάργας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Περιμέναμε ότι με τις 1600 προσλήψεις που γίνανε θα είχαμε κι εμείς όπως μας είχαν υποσχεθεί μία-δυο θέσεις γιατρών ώστε να στελεχωθεί το Κέντρο υγείας μας και να λειτουργεί επί 24ωρης βάσης. Φυσικά δεν υπήρξε καμία θέση ούτε για το Κέντρο Υγείας Πάργας ούτε για το Κέντρο Υγείας Καναλακίου και γενικότερα δεν υπήρξε ούτε μια θέση για το χώρο της Υγείας σε όλο το νομό της Πρέβεζας. Αυτό για εμάς είναι πολύ άσχημο διότι στην Πάργα έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, συνταξιοδοτείται ο ένας γιατρός τέλος του 2017 και ο άλλος τέλος του 2018, που σημαίνει ότι εμείς έχουμε τελειώσει. Είμαστε μεταξύ κατάθλιψης και απίστευτου θυμού και όλη αυτή η κατάσταση μας βάζει σε μια κατηγορία πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Μας πέταξαν το χαρτί των επικουρικών, μας έδωσαν την μπλούζα του γιατρού στην ουσία και τον γιατρό τον περιμένουμε αλλά κανένας επικουρικός γιατρός δεν έρχεται στην επαρχία, συνήθως κοιτάνε να πάνε σε κάποιο μεγάλο κέντρο, οπότε το παιχνίδι των επικουρικών παίζει καλά για να μας ξεφορτώνονται» είπε χαρακτηριστικά η κα Υφαντή.

Το Σάββατο αναμένεται να γίνει καμπάνια ενημέρωσης στο Καναλάκι, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση της Επιτροπής στην Πάργα, όπου και θα καθοριστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο.


πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/21823-kentraugeias.html
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη "διάσωση" των Κέντρων Υγείας σε Καναλάκι και Πάργα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017 Rating: 5 Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την πραγματοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στο Δήμο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: