728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Υπνωτήριο αστέγων.. Υπηρεσίες για 34 ανήμπορους



Το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο λειτουργεί από το 2013 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Στόχος της λειτουργίας του Υπνωτηρίου είναι η κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών άστεγων συμπολιτών.

Το Υπνωτήριο Αστέγων παρέχει: ασφαλή διαμονή, βασικά αγαθά διατροφής, ένδυσης / υπόδησης αλλά και υποστηρικτικές υπηρεσίες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγων, την ενίσχυση κοινωνικής συνοχής και την άρση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Παρέχει ακόμα υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής και συνδρομής, και κοινωνικής επανένταξης.

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών του Υπνωτηρίου Αστέγων είναι άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας και στερούνται με οποιονδήποτε τρόπο πρόσβαση σε κατοικία. Ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο είναι 34 άτομα.

Με την ένταξη του Υπνωτηρίου στο Ε.Π. και για την ορθή λειτουργία του θα προσληφθεί με διαδικασίες Α.Σ.Ε.Π. το ακόλουθο προσωπικό:
2 Κοινωνικοί Λειτουργοί
1 Ψυχολόγος
1 Νοσηλευτής
1Διοικητικό Προσωπικό
1 Προσωπικό Φύλαξης
1 Βοηθητικό Προσωπικό
1 Προσωπικό Καθαριότητας

Από το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί η μισθοδοσία του προσωπικού καθώς και τα έξοδα λειτουργίας του Υπνωτηρίου μέχρι το 30% του ποσού της μισθοδοσίας.

Η δομή λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί στο κτίριο του ΚΕΚΩΠ το οποίο έχει παραχωρηθεί στον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. από την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Ιωαννίνων και πληρεί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει το πρόγραμμα.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/42309-34.html#.WHyxpg8bpoM.facebook
Υπνωτήριο αστέγων.. Υπηρεσίες για 34 ανήμπορους Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιανουαρίου 16, 2017 Rating: 5 Το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο λειτουργεί από το 2013 εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Στόχ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: