728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Προτάσεις Βιβλίων για τα Χριστούγεννα από το Patatoukos.com!







Όποτε φέρνω στο νου μου τα Χριστούγεννα, αισθάνομαι την οσμή καμένου ξύλου από το τζάκι, βλέπω κάστανα να ψήνονται και ακούω τον πατέρα μου να μου φωνάζει να αφήσω κάτω το βιβλίο και να ανταλλάξω καμιά κουβέντα με την υπόλοιπη οικογένεια. Δεν ξέρω γιατί το βιβλίο τα Χριστούγεννα μου είναι τόσο απαραίτητο! Θα μου πεις, για μένα το βιβλίο είναι μόνιμη παρέα, κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Είμαι βιβλιοφάγος, τι να κάνουμε…


Πολλοί φίλοι μου, μου έχουν πει πως το γούστο μου είναι λιγάκι περίεργο, αλλά προσωπικά προτιμώ η ιστορία στην οποία ταξιδεύω να διαθέτει μπόλικα περίεργα πλάσματα, δράκους πριγκηπέσες, μαγικές οντότητες και όλους τους αξιολάτρευτους κατοίκους της φαντασίας όλων των παραμυθάδων. Μην ξεχνάμε οι συγγραφείς κατά βάθος είναι αυτό καθαυτό, παραμυθάδες το δίχως άλλο, οι οποίοι κάποτε θα πάψουν να γράφουν και θα καθίσουν δίπλα σε ένα τζάκι λέγοντας παραμύθια στα εγγόνια τους.


Είμαι σίγουρος πως το ίδιο αισθάνονται και κάποιο άλλοι από εσάς εκεί έξω. Όπως και να έχει εμείς εδώ από το www.Patatoukos.com, θα δοκιμάσουμε να σας προτείνουμε κάποια βιβλία τα οποία ταιριάζουν απόλυτα με το τζάκι, τα κάστανα και τη θαλπωρή του καναπέ.


Για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη γκάμα προτιμήσεων, έχουμε διαλέξει πέντε βιβλία όλα κι όλα, τα οποία όμως έχουν γεμίσει με την ύπαρξη τους τα Χριστούγεννα πολλών και διαφορετικών ανθρώπων του περιβάλλοντός μας.








Για αρχή, σας συνιστούμε να διαβάσετε «Το Αίνιγμα του Κινέζικου Καρφιού» του Robert Van Gulik. Ο Van Gulik (1910 – 1967) ήταν ένα Ολλανδός συγγραφέας, ο οποίος έζησε πάρα πολλά χρόνια στο Τόκιο της Ιαπωνίας και υπήρξε αυθέντης της λογοτεχνίας, της ιστορίας και της κουλτούρας της χώρας. Ο ήρωάς του, ο δικαστής Τι, ο οποίος ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο, είναι ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ, ο οποίος δεν φοβάται τίποτα και δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Συνδυάστε τώρα την καταιγιστική αστυνομική δράση με την πραγματική ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας του έβδομου μετά Χριστόν αιώνα, και θα καταλάβετε τα ταξίδι που θα σας κάνει δώρο αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο αυτό, το έχουμε στα χέρια μας από τις εκδόσεις «Θεμέλιο», εκτύπωσης του 1993, αλλά το έχουμε συναντήσει και από άλλους εκδοτικούς οίκους.


Η πρότασή μας για τη νέα γενιά βιβλιοφάγων είναι ένα από τα βιβλία της σειράς «Σκαλντάγκερι Πλέζαντ» του Derek Landy, το «Οι Δίχως Πρόσωπο». Η πλοκή του είναι κλασική, οι κακοί θέλουν να φέρουν την συντέλεια και τη δύναμη να τους σταματήσουν έχουν μόνο οι δύο ήρωες: ο ζωντανός σκελετός Σκαλντάγκερι Πλέζαντ και η μαγισσούλα Βαλκυρία Κάιν. Ο τρόπος αφήγησης του συγγραφέα είναι μοναδικός και κάνει τα μάτια της φαντασίας του αναγνώστη να ανοίξουν σε κάθε ηρωική αναμέτρηση και να κλείσουν από τον τρόμο και το σασπένς όταν οι ήρωες κινδυνεύουν. Η σειρά είναι από τα ελάχιστα «ΧαρρυΠοτερικά» αναγνώσματα που παραμένουν αυθεντικά και ανεπηρέαστα, διατηρώντας το δικό τους υπέροχο χαρακτήρα. Το βιβλίο της συλλογής μας είναι από τις εκδόσεις «Ελληνικά γράμματα», έκδοσης του 2010.

Πέραν τον νέων, όμως, υπάρχουμε κι εμείς οι νέοι άνω των …άντα, που είμαστε ακόμα παιδιά στην ψυχή. Για τη δική μας ηλικία, λοιπόν, θα σας προτείνουμε ένα πραγματικά απίστευτο βιβλίο, το οποίο, ενώ οι ήρωές του είναι ποντίκια, νυφίτσες, ασβοί, τυφλοπόντικες και άλλα μικρά ζώα, παρουσιάζει μια επική περιπέτεια με ιππότες, κακούς, ένα μοναστήρι και μονομαχίες μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα; Διαβάστε τη «Θύελλα στο Ρέντγουολ» του Brian Jacques και το συζητάμε αργότερα. Το βιβλίο έφτασε στα χέρια μας από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» το 2000.


Αν είστε εραστές των πιο δυνατών αναγνωσμάτων, σας προτείνουμε να γνωριστείτε με τον «Παράξενο Τόμας» του Dean Koontz. Ο ήρωάς μας είναι ένας απλός σερβιτόρος, ο οποίος ναι μεν δεν βλέπει φώτα και δεν ακούει φωνές, αλλά παρ’ όλα αυτά μπορεί και βλέπει τους νεκρούς. Το χάρισμα ή η κατάρα αυτή, θα τον μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες και θα τον κάνει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την αγάπη, την ζωή και το θάνατο. Στα χέρια μας, το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται σε μέγεθος βιβλίου τσέπης από τις εκδόσεις «Bell», σε μια έκδοση του 2006, αγορασμένη από κάποιο αεροδρόμιο, αλλά υπάρχει και με σκληρόδετο εξώφυλλο.


Τέλος, προτείνουμε σε όλους σας, ένα πιο ελαφρύ και χιουμοριστικό βιβλίο, από τον μετρ του κακού χαμού και της τρέλας που με κάποιο περίεργο τρόπο δημιουργεί απίστευτες ιστορίες, τον Terry Pratchett. Το βιβλίο το οποίο ονομάζεται «Going Postal» απευθύνεται στον Ευρωπαίο μέσα μας, μιας και δεν το έχουμε βρει ποτέ μεταφρασμένο στα Ελληνικά. Ίσως και να υπάρχει, όρκο μια φορά δεν παίρνουμε. Η έκδοση που έχουμε στα χέρια μας εδώ στο Patatoukos.com είναι στα Αγγλικά και είναι του 2005, από τις εκδόσεις «Doubleday». Ήρωας είναι ο καταφερτζής, απατεώνας ολικής, Moist Von Lipwig, ο οποίος θα γίνει ένας πιστός και φιλότιμος στρατιώτης του ταχυδρομείου της Ankh-Morpork, και θα έρθει αντιμέτωπος με Γκόλεμ, βρικόλακες και τις μαγικές αλοιφές του απροσδιόριστης ηλικίας «νεαρού» ταχυδρόμου Γκρόουτ.






Όλοι εδώ στο Patatoukos.com, ελπίζουμε να μείνετε ικανοποιημένοι από τα βιβλία που σας προτείνουμε, αν και υπάρχουν εκατομμύρια ακόμα βιβλία εκεί έξω, τα οποία απλά περιμένουν δυο χέρια να τα ανοίξουν και να γευτούν τις χαρές, τις λύπες, τις αγωνίες και την ομορφιά που αδημονούν να προσφέρουν. Ανοίξτε ένα βιβλίο, μυρίστε το υπέροχο άρωμα του τυπωμένου χαρτιού, δώστε του ζωή και να είστε σίγουροι πως θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο και πιο όμορφο τρόπο.

Η οικογένεια του Patatoukos. gr, σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο το Νέο Έτος και ….. καλές περιπέτειες στη σφαίρα της φαντασίας!
Προτάσεις Βιβλίων για τα Χριστούγεννα από το Patatoukos.com! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016 Rating: 5 Όποτε φέρνω στο νου μου τα Χριστούγεννα, αισθάνομαι την οσμή καμένου ξύλου από το τζάκι, βλέπω κάστανα να ψήνονται και ακούω τον π...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: