728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έρχεται η Frontex, «φεύγει» το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης από το Ν. Πρέβεζας



Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016, το atpreveza.gr με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ (διαβάστε ΕΔΩ), σας είχε αποκαλύψει ότι προσωπικό της Frontex, της «Ευρωπαϊκής Αστυνομίας» θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα και της ΠΓΔΜ με τη χώρα μας, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως πιθανό οι συγκεκριμένες συνοριακές γραμμές να αποτελέσουν το νέο «διάδρομο» των προσφύγων, αλλά και των κυκλωμάτων διακίνησής τους προς τις χώρες της ΕΕ.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σε δημοσίευμά του έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες, αναφέροντας:

«Η Frontex σχεδιάζει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αποστολή 60 υπαλλήλων στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ. Θα είναι η πρώτη φορά που δυνάμεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται στην περιοχή με αυτή την εντολή. Έλληνες ειδικοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την αντίδραση της ΕΕ στην εντεινόμενη ανησυχία για ενδεχόμενη ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Άγκυρα και την εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην λεγόμενη Βαλκανική Οδό.

Έχουν προβλεφθεί δύο αποστολές. Η πρώτη με την επωνυμία «Operation Focal Point 2017» επικεντρώνεται στους ελέγχους διαβατηρίων στα συνοριακά φυλάκια. Η δεύτερη με επωνυμία «Flexible Operational Activities 2017” προβλέπει εντατικές περιπολίες στα σύνορα για να αποφευχθεί η παράνομη διέλευση μεταναστών και προσφύγων. Η αποστολή προβλέπει ερωτήσεις στους συλληφθέντες σχετικά με την προέλευσή τους, την πορεία που ακολούθησαν ή τα δίκτυα διακινητών».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών, με «πλούσια» δράση στην περιοχή μας (διαβάστε ΕΔΩ). Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η ίδια η ύπαρξη του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Α.Δ. Πρέβεζας, τίθεται υπό «συγχώνευση» ή «κατάργηση» (δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ) αντί να ενισχυθεί, όπως επιτάσσει η λογική!

Μία τέτοια εξέλιξη προκαλεί ερωτηματικά, καθώς «φεύγει» το ΤΔΠΜ και έρχεται η Frontex στην περιοχή μας.



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/21641-erxetai-i-frontex-fegoyn-oi-synroiofylakes.html#.WFehi51jyTM.facebook
Έρχεται η Frontex, «φεύγει» το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης από το Ν. Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2016 Rating: 5 Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2016, το atpreveza.gr με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ (διαβάστε ΕΔΩ ), σας είχε αποκαλύψει ότι προσωπικό της Front...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: