728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στον Κατσικά ο Γιάννης Μουζάλας… Το σχέδιο για το προσφυγικό στην Ήπειρο



Χίλια διακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες, που θα μοιραστούν σε δομές μικρές, ευέλικτες και άρα ευκολότερα διαχειρίσιμες, θα παραμείνουν στην περιοχή μας...

Το Κέντρο του Κατσικά, θα εκσυγχρονιστεί πλήρως, ενώ ο χρόνος λειτουργίας της δομής στην Αγία Ελένη, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη..

Αυτά είναι τα βασικότερα σημεία, από τις δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννινα.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε την Αγία Ελένη όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον καταυλισμό του Κατσικά όπου είδε από κοντά την κατάσταση.

«Ο αριθμός των προσφύγων στην περιοχή δεν θα ξεπεράσει τους 1200.. Θα βρίσκονται σε καλύτερες δομές με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης», ανέφερε ο Υπουργός στις δηλώσεις του, ο οποίος ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την συνεισφορά και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει.

Με βάση λοιπόν την σημερινή κατάσταση και τις δηλώσεις του υπουργού, η περιοχή μπορεί να δεχθεί ακόμη έναν μικρό αριθμό προσφύγων, ενώ μπορεί να υπάρξουν «εσωτερικές ανακατατάξεις», ένας αριθμός δηλαδή που βρίσκεται ήδη σε δομές της Ηπείρου να μετακινηθεί σε άλλες περιοχές και στη συνέχεια να φιλοξενηθούν άλλοι.

Με αυτά τα δεδομένα ο Κατσικάς δεν πρόκειται να κλείσει, ακόμη και μετά την λειτουργία της παιδόπολης. Ο Υπουργός άλλωστε στις δηλώσεις του σημείωσε πως «εφόσον οι συνθήκες παραμένουν ως έχουν ο Κατσικάς θα λειτουργήσει για αρκετούς μήνες ακόμη».

Το Υπουργείο δεν βιάζεται να μεταφέρει πρόσφυγες στην Αγία Ελένη, αφού όπως ανέφερε ο Υπουργός, δεν θέλει να κάνει «τσαπατσουλιές» σε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της περιοχής, αλλά η ανακαίνιση να ολοκληρωθεί με άψογο τρόπο ώστε μελλοντικά οι κτιριακές εγκαταστάσεις να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μουζάλας, αναφέρθηκε και στο θέμα της εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να βρίσκονται όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την συνεργασία τόσο με την Ύπατη Αρμοστεία και τον ΔΟΜ όσο και με τις υπόλοιπες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.





πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/41979-2016-12-24-12-35-24.html#.WF5r2oisyKc.facebook
Στον Κατσικά ο Γιάννης Μουζάλας… Το σχέδιο για το προσφυγικό στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Δεκεμβρίου 24, 2016 Rating: 5 Χίλια διακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες, που θα μοιραστούν σε δομές μικρές, ευέλικτες και άρα ευκολότερα διαχειρίσιμες, θα παραμείνουν σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: