728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Φιορδ και νησάκια στον υδάτινο λαβύρινθο της Ηπείρου

Απαράμιλλη φυσική ομορφιά στη σκιά επιβλητικών βουνών - Δείτε τις φωτογραφίες

 

Συνήθως όταν ακούμε για την Ήπειρο μας έρχονται περισσότερο στο νου τα απόκρημνα, πανέμορφα επιβλητικά βουνά της. Ωστόσο στα ανατολικά του νομού Ιωαννίνων, περίπου είκοσι χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου, μια λίμνη μεταφέρει τον ταξιδιώτη σε τοπίο που παραπέμπει στη… Νορβηγία.

Πρόκειται για την τεχνητή λίμνη των πηγών Αωού, που κατασκευάστηκε το 1987 στο οροπέδιο Πολιτσές. Σε υψόμετρο 1.350 μέτρων, περιβάλλεται από επτά φράγματα και καλύπτει έκταση 11,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου και αποτελεί πραγματική ταξιδιωτική απόλαυση με κελαρυστά ρυάκια να σχηματίζουν λαβυρίνθους και ορεινά λιβάδια να αποθεώνουν την ορεινή φύση. Τα νησάκια και τα φιορδ στο εσωτερικό της ανταγωνίζονται σε ομορφιά τα πυκνά δάση με τις οξιές που φτάνουν σχεδόν μέχρι τις όχθες της.

Γύρω από τη λίμνη η βλάστηση οργιάζει: μαύρη πεύκη, οξιές, σπάνιες ορχιδέες, άγριοι νάρκισσοι είναι μερικά από αυτά που ξεχωρίζουν ενώ το φθινόπωρο το δάσος γεμίζει μανιτάρια. Εκτός από τη χλωρίδα, πολύ πλούσια είναι και η πανίδα με πλήθος ζώων και πουλιών να έχουν κάνει το πανέμορφο τοπίο και τη φιλόξενη λίμνη σπίτι τους.

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το τοπίο σπάνιας ομορφιάς αποζημιώνει τον ταξιδιώτη που θα φτάσει μέχρι τη λίμνη, με τις κορυφές της Πίνδου να «σκίζουν» τον ορίζοντα. Τον χειμώνα είναι πολύ πιθανό τα πάντα να είναι ντυμένα στα λευκά, συνθέτοντας ένα μοναδικό ψηφιδωτό χιονισμένων εικόνων.











πηγη: http://www.newsbeast.gr/travel/arthro/2502326/fiord-ke-nisakia-ston-idatino-lavirintho-tis-ipirou
Φιορδ και νησάκια στον υδάτινο λαβύρινθο της Ηπείρου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 18, 2016 Rating: 5 Απαράμιλλη φυσική ομορφιά στη σκιά επιβλητικών βουνών - Δείτε τις φωτογραφίες   Συνήθως όταν ακούμε για την Ήπειρο μας έρχονται περ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: