728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το 4ο Επεισόδιο της Σειράς Μυστηρίου «Περιπέτεια στην Πάργα» του Δημήτρη (James) Αντωνίου, αποκλειστικά στο www.patatoukos.com



Σας παρουσιάζουμε σήμερα το τέταρτο επεισόδιο της e - λογοτεχνικής σειράς μυστηρίου του James Antoniou και σας καλούμε να στείλετε τα σχόλιά σας στο
patatoykos@gmail.com. Η αγωνία κλιμακώνεται…



Περιπέτεια στην Πάργα   

                             
«4ο Στάδιο: Κυνηγημένος!»



Όσο περνούσε η ώρα και κατανοούσα τί είχε συμβεί, άρχισα να σοκάρομαι και να ανησυχώ. Το φαιδρό της υπόθεσης ήταν η συνειδητοποίηση του πως δεν με ενοχλούσε τόσο το ότι είχα γλιτώσει το θάνατο από καθαρή τύχη, αλλά το ότι βρισκόταν αυτός έξω από το σπίτι μου. Αισθανόμουν ότι διατάρασσε το άδυτο μου, το προσωπικό μου καταφύγιο. Το σπίτι στο οποίο είχε μπει ως φίλος του πατέρα μου, τόσες φορές! Το σπίτι στο οποίο είχε φάει και κοιμηθεί αμέτρητα καλοκαίρια όσο ζούσε ο πατέρας μου…

Έπρεπε να μιλήσω στον αρχιφύλακα Λιαδέλη. Να του εξηγήσω ποιός ήταν ο Ιερεμίας και τί έκανε, και να του ζητήσω βοήθεια. Ντύθηκα στα γρήγορα και κατέβηκα στο δρόμο. Εκείνη τη στιγμή, συνειδητοποίησα ότι το αμάξι μου, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα ήταν έξω από το σπίτι του ή στη χειρότερη, ποιός ξέρει πού... Δεν θεωρούσα τον Ιερεμία χαζό για να το αφήσει σε σημείο που θα μπορούσε να στρέψει επάνω του τα βλέμματα στην έρευνα γύρω από τις συνθήκες του παρ’ ολίγο θανάτου μου.

Βιαστικά και με την ενοχλητική αίσθηση ότι κάποιος με παρακολουθεί, κατέβηκα στην πλατεία και πήρα το πρώτο ταξί που βρέθηκε μπροστά μου. Δεν είχε καθόλου κίνηση και σε μισή ώρα, κατέβαινα από το ταξί και έμπαινα στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Στεφάνου. Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι ακριβώς από πίσω μου, περνούσε το τρένο που παραλίγο να με σκοτώσει, φρενάροντας για να μπει στο σταθμό. Από τα λεγόμενα του ταξιτζή, κατάλαβα πως ήταν Κυριακή. Είχα χάσει, δηλαδή, συνολικά τρεις μέρες. Στον Ιερεμία είχα πάει την Πέμπτη και με βρήκαν το Σάββατο. Πού βρισκόμουν τις τρεις τελευταίες ημέρες;

Έφτασα στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος και είπα στο σκοπό ότι με περίμενε ο αρχιφύλακας Λιαδέλης. Αφού μίλησε στο τηλέφωνο, μου είπε ότι ο αρχιφύλακας δεν ήταν επάνω κι αν ήθελα θα μπορούσα να τον περιμένω σε μια καφετέρια που βρισκόταν λίγο πιο κάτω. Έγνεψα και ξεκίνησα για την καφετέρια.

Δεν είχα προλάβει καν να παραγγείλω, όταν ένας νέος άντρας ήρθε και στάθηκε δίπλα μου. Μου είπε πως τον έστελνε ο αρχιφύλακας Λιαδέλης και πως δεν ήθελε να μας δουν μαζί σε περίπτωση με ακολουθούσαν ακόμη, αυτοί που προσπάθησαν να με σκοτώσουν. Μου είπε, επίσης, πως θα επικοινωνούσε αυτός μαζί μου σε ανύποπτο χρόνο και πριν προλάβω να πω το παραμικρό, εξαφανίστηκε.

Τουλάχιστον καταλαβαίνουν πως κινδυνεύω, σκέφτηκα, και ανοίγοντας μια εφημερίδα που βρήκα επάνω στο τραπέζι, έκατσα να πιώ τον καφέ μου. Ο καιρός στον Άγιο Στέφανο ήταν υπέροχος και αυτός ο λίγος χρόνος με τον εαυτό μου, μου έκανε καλό. Μπόρεσα και ηρέμησα και αισθάνθηκα πως όλα θα πάνε καλά. Το μόνο άσχημο ήταν πως δεν ήξερα αν θα μπορέσω να ξανανιώσω ασφάλεια μέσα στο ίδιο μου το σπίτι.

Μετά από κάνα δυο ώρες, πλήρωσα και σηκώθηκα για να πάω στη στάση του λεωφορείου. Πριν προλάβω να κατέβω από το πεζοδρόμιο, χτύπησε το τηλέφωνό μου.

- Έλα Δημήτρη, ο Λιαδέλης είμαι. Πάρε το λεωφορείο και κατέβα στο άλσος της Κηφισιάς, ο πρώτος κάθετος δρόμος απέναντι από τη στάση, είναι η οδός Κασσαβέτη, ξεκίνα να περπατάς προς τα πάνω. Θα είμαι πίσω σου.

Δεν ήταν παράκληση, οπότε φυσικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτε άλλο από το να συμφωνήσω και να πάρω το λεωφορείο που είχε μόλις φτάσει στην στάση.

Φτάνοντας στην Κηφισιά, κατέβηκα από το λεωφορείο και ακολούθησα τις οδηγίες του Αρχιφύλακα. Ξεκίνησα να ανεβαίνω την οδό Κασσαβέτη και στη γωνία της με την οδό Λεβίδου, είδα τον αρχιφύλακα δίπλα σε ένα αυτοκίνητο να μου κάνει νόημα να μπω μέσα.

Ο Λιαδέλης άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και κάθισε στη θέση του οδηγού. Κοίτα που έλεγε την αλήθεια τελικά ο τύπος, σκέφτηκα. Έβαλε μπροστά τη μηχανή και άρχισε να οδηγεί προς το Κεφαλάρι. Σταμάτησε σε ένα ήσυχο σημείο πάνω από την οδό Χαριλάου Τρικούπη και μου ζήτησε να του διηγηθώ τα πάντα. Έκανα ακριβώς ό,τι μου είπε. Του είπα όλα όσα είχαν συμβεί και τον ρώτησα γιατί δεν ήθελε να τα πούμε στο τμήμα.

- Άκουσε με Δημήτρη, μου είπε, ξέρω πως δεν είναι η τυπική διαδικασία που θα περίμενες αλλά, θέλω να βρω το κάθαρμα που σου έκανε ό,τι σου έκανε. Αν μπαινοβγαίνεις στο τμήμα, θα τρομάξει και θα την κοπανήσει και μόλις ηρεμίσουν τα πράγματα, θα ξανακάνει την κίνησή του.

- Μπορώ να βοηθήσω με κάποιο τρόπο; τον ρώτησα. Τί πρέπει να κάνω από δω και πέρα;

- Τίποτα, μου απάντησε, συνέχισε τη ζωή σου όπως και πριν. Μην αλλάξεις τίποτα. Θα φροντίσω εγώ να έχεις προστασία. Θα τοποθετήσω έναν αστυφύλακα έξω από το σπίτι σου, ο οποίος θα σε ακολουθεί παντού.

Με κατέβασε ξανά στην πλατεία και ξεκίνησα για το σπίτι. Τουλάχιστον δεν θα είμαι μόνος μου, σκέφτηκα και σταμάτησα ένα ταξί.

Την ίδια στιγμή, ο αρχιφύλακας Λιαδέλης έφτανε στο αστυνομικό τμήμα και έμπαινε στο γραφείο του.

- Φωνάξτε μου τον Μάρκου, είπε εκνευρισμένος.

Η πόρτα του γραφείου του άνοιξε και φάνηκε το έξυπνο πρόσωπο του Υπαρχιφύλακα Μάρκου.

- Με φωνάξατε;

- Έλα μέσα Αντώνη, θέλω να μου κάνεις μια χάρη. Θέλω να προσέχεις αυτόν τον πιτσιρικά που μαζέψαμε από τις γραμμές του τρένου. Βρωμάει άσχημα αυτή η ιστορία.

- Όπως διατάξετε, κύριε αρχιφύλακα!

- Τράβα στήσου έξω από το σπίτι του χωρίς να φαίνεσαι και αν δεν συμβεί τίποτα ιδιαίτερο, πάρε με τηλέφωνο κατά τις οχτώ για να στείλω κάποιον άλλο στη θέση σου.

Η ώρα είχε πάει δέκα και ο Μάρκου δεν είχε πάρει ακόμα. Ο αρχιφύλακας άρχισε να ανησυχεί. Τον πήρε τηλέφωνο για πέμπτη φορά, αλλά και πάλι, το τηλέφωνό του δεν απαντούσε.

Ο αντικαταστάτης του, μόλις έφτασε στο σημείο, ενημέρωσε πως ο Μάρκου ήταν άφαντος. Ο Λιαδέλης βαθιά μέσα του, ήξερε την αλήθεια. Το αστυνομικό του ένστικτο, αυτό που τον είχε κρατήσει ζωντανό τόσα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα, ούρλιαζε σαν υστερικό! Άρπαξε το μπουφάν του από την κρεμάστρα και στράφηκε προς την πόρτα. Ήταν αργά πια και το ήξερε. Ο Μάρκου ήταν από ώρα νεκρός…






Η συνέχεια
ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BOOKSTARS
  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ   www.bookstars.gr

E-BOOK ΣΤΟ AMAZON KINDLE ΣΤΟ   www.amazon.com



Σημείωση: Τα πνευματικά δικαιώματα του λογοτεχνικού περιεχομένου ανήκουν αποκλειστικά στο www.patatoukos.com και στον συγγραφέα, και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή του, οπουδήποτε, χωρίς την έγγραφη άδεια του www.patatoukos.com και του συγγραφέα.
Το 4ο Επεισόδιο της Σειράς Μυστηρίου «Περιπέτεια στην Πάργα» του Δημήτρη (James) Αντωνίου, αποκλειστικά στο www.patatoukos.com Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2016 Rating: 5 Σας παρουσιάζουμε σήμερα το τέταρτο επεισόδιο της e - λογοτεχνικής σειράς μυστηρίου του James Antoniou και σας καλούμε να στείλετε τα σχό...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: