728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Ιόνια γίνεται πραγματικότητα… Αρχή με 26 χιλιόμετρα και υπομονή μέχρι τον Μάρτιο!



Γεύση από... Ιόνια, παίρνουν πλέον η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία αλλά και η Λευκάδα καθώς από το μεσημέρι της Τρίτης δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα από τον Κουβαρά μέχρι την Αμφιλοχία, μήκους 26 χιλιομέτρων.

Η παράδοση έλαβε από την κυβέρνηση πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς πέραν του Υπουργού Υποδομών παρέστη, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και βουλευτές από την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί».

Επίσης, επανέλαβε ότι Ιόνια οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και, όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.

Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι η Δυτική Ελλάδα και η Ήπειρος θα βγουν από την απομόνωση, θα προωθηθεί ο τουρισμός, ενώ οι πολίτες θα ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Το οδικό τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία, είναι γνωστό ως παράκαμψη της Αμφιλοχίας και σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου (Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς) δημιουργεί ένα ενιαίο τμήμα 59χλμ.

Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι το Αγρίνιο, με την ολοκλήρωση των έργων θα καλύπτεται χρονικά σε περίπου δυόμισι ώρες και μέχρι τα Ιωάννινα σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες.



Η Ιόνια γίνεται πραγματικότητα… Αρχή με 26 χιλιόμετρα και υπομονή μέχρι τον Μάρτιο! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2016 Rating: 5 Γεύση από... Ιόνια, παίρνουν πλέον η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία αλλά και η Λευκάδα καθώς από το μεσημέρι της Τρίτης δόθηκε στην κυκλοφορί...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: