728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο σύλλογος «12 Ώρες για την Ελλάδα» συγκέντρωσε χρήματα για την θέρμανσή σχολείων στη Β.Ελλάδα


Προσπάθειες να υποστηρίξουν τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας

 

 

 


Πάνω από σαράντα σχολεία, τα περισσότερα στη Βόρεια Ελλάδα, θα εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους για το φετινό χειμώνα, χάρις στο ποσό (35.000 ευρώ) που συγκέντρωσε ο σύλλογος «12 Ώρες για την Ελλάδα» από τις Βρυξέλλες, για τη στήριξη των σκοπών του Ιδρύματος «International Foundation for Greece», όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Για πέμπτη διαδοχική χρονιά, μέσα από εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος στις Βρυξέλλες -μεταξύ των οποίων η μεγάλη συναυλία στις 27 Οκτωβρίου με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Γιάννη Κότσιρα, Αφροδίτη Μάνου, Βασίλη Λέκκα, Αλεξάνδρα Γκράβας και Πέτρο Μπούρα- ανέφερε ο εμπνευστής του συλλόγου Τζίμυ Τζαμάρ και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, «στέλνεται στον ελληνικό λαό ένα έμπρακτο μήνυμα αλληλεγγύης και φιλίας σε καιρούς κρίσης».

Βασικός στόχος του συλλόγου, μιας ομάδας πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων, εγκατεστημένων στις Βρυξέλλες, είναι η ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών και η ενίσχυση του θετικού κλίματος υπέρ της Ελλάδας στην Ευρώπη, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία στη διεθνή κοινότητα στις Βρυξέλλες να ανακαλύψει την Ελλάδα μέσα από τον πολιτισμό της, εξήγησε ο κ. Τζαμάρ.

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος, καταβάλλει προσπάθειες για να συγκεντρώσει κεφάλαια με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, για την υποστήριξη οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της καταπολέμησης της φτώχειας.

Την πρώτη χρονιά το ποσό που μαζεύτηκε χορηγήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τη δεύτερη χρονιά στις οργανώσεις «Γιατροί χωρίς Σύνορα», «Make a Wish» και ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών) και τα τελευταία τρία χρόνια ο σύλλογος συνεργάζεται στην Ελλάδα με το Ίδρυμα «International Foundation for Greece», με σκοπό τη στήριξη του προγράμματος «Πετρέλαιο θέρμανσης για σχολεία». Σημειώνεται πως φέτος τα έσοδα από τις εκδηλώσεις ήταν κατά 5.000 ευρώ περισσότερα από πέρσι.

Με τα 35.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν φέτος, εκτιμάται, ότι θα χρηματοδοτηθεί η θέρμανση 40 τουλάχιστον σχολείων, δηλαδή πάνω από 7.000 παιδιών, στον Έβρο, τη Σταυρούπολη, το Παρανέστι, το Νευροκόπι, τη Σαμοθράκη, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, τη Στυλίδα, το Μεσολόγγι, σε Ιδρύματα στην Αθήνα και αλλού.
 
 
πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2496026/o-sillogos-12-ores-gia-tin-ellada-sigkentrose-chrimata-gia-tin-thermansi-scholion-sti-v-ellada
Ο σύλλογος «12 Ώρες για την Ελλάδα» συγκέντρωσε χρήματα για την θέρμανσή σχολείων στη Β.Ελλάδα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 13, 2016 Rating: 5 Προσπάθειες να υποστηρίξουν τους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας       Πάνω από σαράντα σχολεία, τα περισσότερα στη Βόρεια...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: