728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπίρτζης: «Δεν είχε προβλεφθεί σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό – Είναι μέσα στο σχεδιασμό μας»



Στην Πρέβεζα και το κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσής της με την Ιονία Οδό, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αφήνοντας «αιχμές» για το σχεδιασμό των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και για την Περιφέρεια Ηπείρου.


Αξίζει να σημειωθεί πως –όπως είχατε ενημερωθεί από το atpreveza.gr- η μελέτη της οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό (Φιλιππιάδα-Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας) έχει δρομολογηθεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Πρέβεζα θα συνδεθεί με την Ιονία Οδό; Φαντάζομαι ότι σιγά – σιγά θα γίνουν και αυτά τα παράπλευρα έργα…

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Βέβαια θα γίνουν. Δυστυχώς δεν είχαν προβλεφθεί σε μια σειρά από αστικά κέντρα οι συνδέσεις τους με την Ιόνια Οδό. Και για την Πρέβεζα και για το Αγρίνιο επίσης και για άλλες πόλεις δεν είχε προβλεφθεί. Είναι μέσα στο σχεδιασμό μας.

Παράλληλα η θέση της Κομισιόν –κάτι που αφορά και την Περιφέρεια Ηπείρου- για την εκμετάλλευση του «πακέτου Γιούνκερ» είναι ξεκάθαρη:

«1. Οποιαδήποτε επιχείρηση ή δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας δύναται να υποβάλει αίτηση απευθείας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για χρηματοδότηση συνήθων δραστηριοτήτων είτε στο πλαίσιο της ΕΤΕπ είτε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ). Οι αιτήσεις για χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ μπορούν να υποβάλλονται απευθείας στα τοπικά ή κεντρικά γραφεία της ΕΤΕπ για το σκέλος υποδομών και καινοτομίας (ΣΥΚ) ή μέσω φορέων διαμεσολάβησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για το σκέλος ΜΜΕ.

2. Είναι δυνατό να συνδυαστούν τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) και με αυτά των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων (ΕΔΕΤ): σε επίπεδο έργου, σε επίπεδο χρηματοδοτικών μέσων και μέσω επενδυτικών πλατφορμών. Η διαδικασία εφαρμογής πρέπει να τηρεί τους ισχύοντες κανόνες (κανονισμός περί κοινών διατάξεων για τα ΕΔΕΤ και κανονισμός για το ΕΤΣΕ ). Τα προγράμματα των ΕΔΕΤ και του ΕΤΣΕ μπορούν να καλύπτουν διάφορους κινδύνους και στηρίζουν διαφορετικά ή τα ίδια μέρη της κεφαλαιακής διάρθρωσης ενός έργου ή μιας διαρθρωμένης σε επίπεδα επενδυτικής πλατφόρμας (π.χ. ίδια κεφάλαια και δανειακά κεφάλαια), με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες σχετικά με τη διπλή χρηματοδότηση και την προνομιακή αμοιβή. Η Επιτροπή εξέδωσε ένα φυλλάδιο στο οποίο θα περιγράφονται οι δυνατότητες συντονισμού, οι συνέργειες και η συμπληρωματικότητα των ΕΔΕΤ και του ΕΤΣΕ.

3. Για να λάβουν στήριξη από το ΕΤΣΕ στο πλαίσιο του ΣΥΚ, τα έργα πρέπει να υποβληθούν στη διαδικασία δέουσας επιμέλειας της ΕΤΕπ καθώς και σε αξιολόγηση από την Επιτροπή Επενδύσεων του ΕΤΣΕ για να προσδιοριστεί κατά πόσο τα έργα πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας για στήριξη με εγγύηση της ΕΕ. Δεν υπάρχουν ειδικές ποσοστώσεις ανά χώρα ή τομέα, και τα έργα αναλύονται με βάση την αξία τους, όπως προκύπτει από την αίτηση που έχει υποβληθεί στην ΕΤΕπ».


Σπίρτζης: «Δεν είχε προβλεφθεί σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιονία Οδό – Είναι μέσα στο σχεδιασμό μας» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2016 Rating: 5 Στην Πρέβεζα και το κρίσιμο ζήτημα της σύνδεσής της με την Ιονία Οδό, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», ο Υπ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: