728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το υπουργείο Υγείας «εκπαιδεύει» άτομα για τη διακοπή του καπνίσματος


Υλοποιείται πρόγραμμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

 

 

 


Η χώρα μας έχει κατά προτεραιότητα επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος διακοπής του καπνίσματος, καθώς, όπως διαπιστώνεται, το ποσοστό των καπνιστών, παρά τη μείωση των τελευταίων ετών, εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά υψηλό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας «αποτελεί ένα μικρό πιλοτικό σχέδιο με ολιστική προσέγγιση, που συνδυάζει την εκπαίδευση με την έρευνα και την παρέμβαση, όπως επιβάλλεται από την διεθνή επιστημονική πρακτική για την ανάπτυξη παρεμβάσεων που βασίζονται στην ερευνητική τεκμηρίωση».

Η πρώτη από τις εκπαιδευτικές δράσεις που είναι προγραμματισμένες, διοργανώνεται στις 25 και 26 Νοεμβρίου, από τις 8.30 έως τις 16.30, στην αίθουσα «Αρμονία» του ξενοδοχείου Novotel στην Αθήνα. Η αρχική αυτή δράση αποσκοπεί στην εκπαίδευση εκπαιδευτών, που στη συνέχεια θα κληθούν να εκπαιδεύσουν επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι με την σειρά τους θα προβούν σε παρεμβάσεις διακοπής καπνίσματος σε πνευμονολογικούς ασθενείς- καπνιστές, εφαρμόζοντας τις τεχνικές στις οποίες εκπαιδεύτηκαν. Η παρέμβαση αυτή θα καταγραφεί και το σύνολο των αποτελεσμάτων θα δοθούν στον ΠΟΥ για αξιοποίηση.

Το «Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος», συμβάλλει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και στην ανάπτυξη της πρόληψης στην πρωτοβάθμια φροντίδα, μέσα από τη δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου εκπαίδευσης στη διακοπή καπνίσματος, επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σημειώνοντας ότι «με δεδομένο το αρνητικό ρεκόρ που κατέχει η χώρα μας στα ποσοστά της καπνιστικής συνήθειας στον πληθυσμό, τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα έχει το εν λόγω πρόγραμμα, είναι αυταπόδεικτα».
 
 
πηγη: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/2472126/to-ipourgio-igias-ekpedevi-atoma-gia-ti-diakopi-tou-kapnismatos
Το υπουργείο Υγείας «εκπαιδεύει» άτομα για τη διακοπή του καπνίσματος Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016 Rating: 5 Υλοποιείται πρόγραμμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας       Η χώρα μας έχει κατά προτεραιότητα επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: