728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η περίπτωση του ΚΥ Πάργας



Τη Δευτέρα 7/11/2016 στις 12 το μεσημέρι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) θα καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ με συγκεκριμένα περιστατικά Ασθενών που κινδύνεψαν ή έχασαν τη ζωή τους «εξαιτίας της μείωσης της επιχειρησιακής ικανότητας του ΕΚΑΒ, για την οποία ευθύνεται η διαχειριστική ανεπάρκεια και ο κομματικός φανατισμός που διακατέχει τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Στη μηνυτήρια αναφορά περιλαμβάνονται και οι παρακάτω περιπτώσεις στο ΚΥ Πάργας:



"ΗΠΕΙΡΟΣ - ΠΑΡΓΑ: Έγινε συνήθεια η μεταφορά των Ασθενών με Ι.Χ. λόγω έλλειψης Ασθενοφόρου στο Κ.Υ. και έλλειψης Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Πάργας δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 18χρονος, συγκρούστηκε με ποδήλατο που οδηγούσε 8χρονος. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του 8χρονου.

Δεν υπήρχε όμως ασθενοφόρο στη βάρδια καθώς στο Κ.Υ. υπηρετούν μόλις δυο Οδηγοί Πληρώματα Ασθενοφόρων. Εάν καλούνταν ΕΚΑΒ θα ερχόταν από την Πρέβεζα (1 ώρα δρόμος) ή από την Ηγουμενίτσα (40 λεπτά δρόμος) για την παραλαβή του τραυματισμένου παιδιού. Το παιδάκι μεταφέρθηκε με το αυτοκίνητο του πατέρα του στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Το Κ.Υ. Πάργας εδώ και αρκετούς μήνες λειτουργεί τη μία ημέρα σε 24ωρη βάση και την επόμενη μέρα μόνο έως το μεσημέρι. Εάν υπάρξει επείγον περιστατικό, τροχαίο ατύχημα απόγευμα – νύκτα τη μέρα που είναι κλειστό το Κέντρο Υγείας καλείται το ΕΚΑΒ από την Πρέβεζα ή την Ηγουμενίτσα. Η μία ώρα καθυστέρηση για την παραλαβή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

Υπάρχουν περιστατικά που κατέληξαν και δεν πήραν δημοσιότητα μας λένε κάτοικοι της Ηπείρου.

ΗΠΕΙΡΟΣ – ΠΑΡΓΑ: Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου η Αθηνά Γκ.... 48 ετών υπέστη τροχαίο με μοτοσυκλέτα σε δρόμο της Πάργας. Από την πτώση έπαθε κατάγματα. Το Κέντρο Υγείας δεν διέθετε ασθενοφόρο στη βάρδια. Το ΕΚΑΒ θα αργούσε τουλάχιστον μια ώρα για να την παραλάβει. Μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. από το δρόμο με την βοήθεια διασώστη του ΕΚΑΒ, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας. Ευτυχώς έτυχε εκείνη την ημέρα το Κέντρο Υγείας να είναι ανοικτό. Μετά τις πρώτες βοήθειες με Ι.Χ. αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Εάν συνέβαινε σε ημέρα που δεν λειτουργεί το Κέντρο Υγείας;

ΗΠΕΙΡΟΣ – ΠΑΡΓΑ: Πριν 20 ημέρες τις βραδινές ώρες ο 47χρονος Γρηγόριος Γεω... υπέστη έμφραγμα στο σπίτι του στην πόλη της Πάργας. Οι συγγενείς του τον μετέφεραν στο Κ.Υ. το οποίο βρήκαν κλειστό!!! Για καλή του τύχη καρδιολόγος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα βρισκόταν στην περιοχή σε εξοχική κατοικία. Τον γνώριζαν. Τον φώναξαν. Του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τον συνόδεψε με Ι.Χ. σε εφημερεύον Νοσοκομείο στα Ιωάννινα. Νοσηλεύτηκε επί ημέρες. Είδε τον Χάρο με τα μάτια του.

Οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές. Απαραίτητη η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. με διαθέσιμο Ασθενοφόρο σε 24ωρη βάση. Απαραίτητη η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή που είναι τουριστική και το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες παραθεριστές".



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/21124-stin-eisaggelia-areiou-pagoii-periptosi-ky-pargas.html#.WBy9hOcqFaU.facebook
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η περίπτωση του ΚΥ Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2016 Rating: 5 Τη Δευτέρα 7/11/2016 στις 12 το μεσημέρι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείω...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: