728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πενθεί η Δρόβιανη για τον Κωστή Στεφανόπουλο



Στη Δρόβιανη της Βορείου Ηπείρου κανένας, από τους κατοίκους, δεν μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που έφτασε στο χωριό ο Κωστής Στεφανόπουλος... Οκτώβριος του 2004!

Ο Κωστής Στεφανόπουλος επισκέπτεται τα Τίρανα και στη συνέχεια περιοδεύει σε περιοχές της μειονότητας.

Η Δρόβιανη ήταν το χωριό των προγόνων του και ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψή του στην μειονοτική περιοχή, δεν παρέλειψε να κάνει ένα ιδιωτικό προσκύνημα, εκεί που σώζεται ακόμη το αρχοντικό των προπάππων του.

Η ελληνική μειονότητα πενθεί για το θάνατό του και ο Δήμαρχος Φοινίκης, κήρυξε διήμερο πένθος για να τιμήσει τη μνήμη ενός ανθρώπου που τον ένιωθαν δικό τους.

Η Δρόβιανη είχε τη φήμη του χωριού των μαχητικών πολεμιστών και των ανθρώπων των Γραμμάτων και από εκεί καταγόταν και η μητέρα της Μελίνας Μερκούρη. Σήμερα είναι και αυτό, όπως και τα περισσότεροι χωριά της μειονότητας, θύμα της μετανάστευσης, με τους κατοίκους της να μην ξεπερνούν τους διακόσιους πενήντα.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/41431-2016-11-21-14-22-39.html#.WDMDXPtAcSo.facebook
Πενθεί η Δρόβιανη για τον Κωστή Στεφανόπουλο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016 Rating: 5 Στη Δρόβιανη της Βορείου Ηπείρου κανένας, από τους κατοίκους, δεν μπορεί να ξεχάσει την ημέρα που έφτασε στο χωριό ο Κωστής Στεφανόπουλος...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: