728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το ΚΤΕΛ Πρέβεζας διεκδίκησε δικαστικά και κέρδισε 250.000 ευρώ από την Π.Ε. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ



Μία περίπλοκη υπόθεση απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την Π.Ε. Πρέβεζας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας με διαταγή πληρωμής, διέταξε την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, να καταβάλει στην εταιρεία ΚΤΕΛ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε., το ποσό των 242.564,34 ευρώ και το ποσό των 5.000 ευρώ για δικαστική δαπάνη και συνολικά (έξοδα και τόκοι), το ποσό των 252.684,34 ευρώ.

Η εταιρεία υπέγραψε σχετικές συμβάσεις για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας για το σχολικό έτος 2014-2015 , κατόπιν ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, που υπογράφηκαν νομίμως μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και των ΚΤΕΛ. Στη συνέχεια εγκρίθηκε παράταση των συμβάσεων έως 29-2-2016 και στη συνέχεια παρατάθηκε η ισχύς των συμβάσεων μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2015-2016. Η εταιρεία υλοποίησε τα ανατεθέντα σε αυτή συμβατικά αντικείμενα από την ημερομηνία κατακύρωσης μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει από τις βεβαιώσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων και εκτέλεσε στο σύνολο το προβλεπόμενο έργο. Ταυτόχρονα συντάχθηκαν από την Π.Ε. και οι σχετικές καταστάσεις πληρωμής, υπογράφηκαν και βεβαιώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου η εκτέλεση του έργου, δεν συντάχθηκε όμως ποτέ χρηματικό ένταλμα πληρωμής.

Έτσι η Π.Ε. Πρέβεζας δεν κατέβαλε μέχρι σήμερα στην εταιρεία όλο το ποσό, με αποτέλεσμα η οφειλή της για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες μεταφοράς μαθητών από τα ΚΤΕΛ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 242.564,34 ευρώ. Η οικονομική υπηρεσία της Π.Ε. Πρέβεζας υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της δαπάνης του έργου στην αρμόδια υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου.

Η Υ.Δ.Ε. εγγράφως επέστρεψε τα υποβληθέντα δικαιολογητικά διατηρώντας αμφιβολίες για τη νομιμότητα της εν λόγω δαπάνης.

Κατά συνέπεια δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή της αναδόχου εταιρίας μέχρι σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι το ανωτέρω έργο εκτελέστηκε κανονικά σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και εντός του προβλεπόμενου χρόνου, παραλήφθηκε αρμοδίως και εκδόθηκαν τα αντίστοιχα τιμολόγια, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας δεν έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα το ποσό το οποίο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Κατά συνέπεια η Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα η Π.Ε. Πρέβεζας δεν προχώρησε σε ένδικά μέσα, σε κάποια δικαστική ενέργεια και θα πληρώσει το ποσό.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη υπηρεσία προκαλεί ζητήματα.



πηγη: http://www.atpreveza.gr/index.php/news/koinonia/item/21082-to-ktel-prevezas-diekdiksi-kai-kerdise.html#.WBkdUxTdytM.facebook
Το ΚΤΕΛ Πρέβεζας διεκδίκησε δικαστικά και κέρδισε 250.000 ευρώ από την Π.Ε. Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2016 Rating: 5 Μία περίπλοκη υπόθεση απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την Περιφέρεια Ηπείρου και ειδικότερα την Π.Ε. Πρέβεζας. Το Μονομελές Πρωτοδικείο ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: