728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Περιπέτεια στην Πάργα: Το 1ο Επεισόδιο της Σειράς Μυστηρίου του Δημήτρη (James) Αντωνίου αποκλειστικά στο www.patatoukos.com







Σας παρουσιάζουμε το πρώτο επεισόδιο της e - λογοτεχνικής σειράς μυστηρίου του Δημήτρη (James) Αντωνίου και αναμένουμε τα σχόλια σας στο patatoykos@gmail.com. Η περιπέτεια τώρα ξεκινά!


Περιπέτεια στην Πάργα:
«1ο Στάδιο: λίγο πριν καταρρεύσουν όλα. »



Είναι περίεργο καμία φορά το πώς μια απλή καθημερινή στιγμή μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους για όλα όσα θεωρείς δεδομένα. Η γνώμη που έχεις για ανθρώπους από χρόνια γνωστούς, για οικογενειακούς φίλους, ακόμα και για τον εαυτό σου τον ίδιο, μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια στιγμή. Ο κάθε άνθρωπος δημιουργεί γύρω του μια φυσαλίδα ασφαλείας, με ανθρώπους άξιους εμπιστοσύνης, ανθρώπους που τον βοηθούν να τα βρίσκει με τον εαυτό του και να κινείται με μεγαλύτερη άνεση μέσα στην καθημερινότητά του. Η φυσαλίδα αυτή, φίλοι μου, μπορεί να σκάσει οποιαδήποτε στιγμή. Μετά… αχ, αυτό το μετά. Τα πάντα τίθενται υπό αμφισβήτηση και αν αποδειχθεί πως όλα όσα υπάρχουν και στέκουν ως δεδομένα, καταρρεύσουν… Τα πράγματα γίνονται μια κόλαση. Αν ήξερα… μόνον αν ήξερα, πόσο διαφορετικά θα είχα αντιδράσει!

Ένα απλό βράδυ Τετάρτης, ένα καταραμένο βράδυ Τετάρτης. Είχα κανονίσει να βγω για καφεδάκι με τον Παναγιώτη, κλασικά δηλαδή, να πιούμε έναν καφέ και να του μιλήσω για κάτι που μου είχε εξάψει τη φαντασία την προηγούμενη μέρα. Ο Παναγιώτης είναι ίσως ο μόνος φίλος μου, μιας και τον γνωρίζω σχεδόν όλη μου τη ζωή, που δεν με κοροϊδεύει όταν η φαντασία μου κάνει τα δικά της. Ίσως κάπου βαθιά μέσα του να έχει κι αυτός ψυχή συγγραφέα, ποιός ξέρει. Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως κόμπιαζα να του μιλήσω για αυτό που μου τριβέλιζε το μυαλό, μέχρι που ξέσπασε.

- Θα μου πεις τι έγινε ή θα μου σπάσεις τα νεύρα;

- Δεν είναι τίποτα ρε Πανούλη, του απάντησα, το μυαλό μου κάνει τα δικά του πάλι.

- Λέγε ρε, μου είπε, και καλά τσαντισμένος, μη μου σπας τα νεύρα!

- ‘ντάξει ρε φίλε, αλλά υποσχέσου μου πως δεν θα γελάσεις.

Ο Πάνος απλά με κοίταξε και κούνησε το κεφάλι του.

- Χθες το βράδυ είχα ραντεβού με τη Ρέα, του είπα.

- Εντάξει

- Δεν εμφανίστηκε ποτέ.

- Δηλαδή, σε έστησε το γκομενάκι; Γι’ αυτό είσαι έτσι; μου είπε γελώντας…

- Άντε ρε. Μου τηλεφώνησε η κοπέλα και μου είπε ότι έπρεπε να μείνει μέχρι αργά στη δουλειά.

- Τότε, πού είναι το πρόβλημα;

Δεν μπορούσα να κρατηθώ άλλο, θα του το έλεγα και ας γελούσε.

- Όταν με πήρε, ήμουν ήδη στο εμπορικό κέντρο, οπότε έκατσα μόνος μου να πιώ μια μπύρα. Δεν είχα προλάβει καν να πιώ την πρώτη τζούρα, όταν είδα τον Ιερεμία.

- Τον φίλο του πατέρα σου;

- Ναι, τον Ιερεμία με τη «φουντωτή» καράφλα που μας τσίγκλαγε όταν ήμασταν πιτσιρίκια. Ο Πατέλης, ο Ιερεμίας Πατέλης.

- Ο συγγραφέας που σε έψησε και έγινες κι εσύ «πλούσιος» συγγραφέας;

- Δεν θα το σχολιάσω καν. Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι εκεί. Καθόταν σε μια καφετέρια, απέναντι από εκεί που καθόμουν εγώ, με μια κοπέλα και κουβεντιάζανε. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Έπρεπε όμως να δεις το βλέμμα στα μάτια του. Αν δεν τον ήξερα τόσα χρόνια, θα έλεγα ότι το βλέμμα του ήταν κακό ρε φίλε ή ίσως και τρομακτικό ακόμα, αλλά τον ξέρω σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου και ήταν πάντα ήσυχος και καλοπροαίρετος.

- Πού είναι το πρόβλημα τότε; με ρώτησε ο Πάνος.

- Το πρόβλημα είναι ότι όταν τον χαιρέτησα από μακριά, έκανε πως δεν με ξέρει.

- Ρε συ, μου είπε ο Παναγιώτης, μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα που βγαίνει με πολύ μικρότερη του γυναίκα.

- Δε μου λες, είδες τηλεόραση χθες βράδυ; τον ρώτησα.

- Την έσβησα, γιατί έλεγε συνεχώς για την κοπέλα που βρήκαν στραγγαλισμένη στο Σούνιο. Μαύρισε η ψυχή μου, αδερφέ.

- Με αυτή την κοπέλα καθόταν.

Ο Παναγιώτης φυσικά με κοίταζε όπως ακριβώς περίμενα, με δυσπιστία και ένα αμυδρό χαμόγελο να κρέμεται από τα χείλια του.

- Και εσύ τώρα, αυτό το διαπίστωσες από τις εικόνες που έδειχνε η τηλεόραση. Δεν φαινόταν καν το πρόσωπό της, πλάκα μου κάνεις;

- Πάνο, το μπουφανάκι που φόραγε είναι ακριβώς ίδιο με ένα που αγόρασα εγώ στη Ρέα. Η ίδια κοπέλα ήταν, μα την Παναγία!

- Καλά μωρέ, ηρέμησε και πάρε τον κάνα τηλέφωνο αύριο να τα πείτε από κοντά.



Η φυσαλίδα είχε αρχίσει ήδη να σπάει, παρόλο που εγώ δεν είχα ιδέα. Αν ήξερα τί θα ακολουθούσε, δεν θα τον είχα πάρει φυσικά ποτέ τηλέφωνο και δεν θα ήμουν τώρα στο κρατητήριο στην Πάργα…






Η συνέχεια
ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BOOKSTARS
  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ   www.bookstars.gr

E-BOOK ΣΤΟ AMAZON KINDLE ΣΤΟ   www.amazon.com


 
Σημείωση: Τα πνευματικά δικαιώματα του λογοτεχνικού περιεχομένου ανήκουν αποκλειστικά στο www.patatoukos.com και στον συγγραφέα, και απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή του, οπουδήποτε, χωρίς την εμφανή αναφορά του www.patatoukos.com και του ονοματεπώνυμου του συγγραφέα ως πηγή.


Περιπέτεια στην Πάργα: Το 1ο Επεισόδιο της Σειράς Μυστηρίου του Δημήτρη (James) Αντωνίου αποκλειστικά στο www.patatoukos.com Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2016 Rating: 5 Σας παρουσιάζουμε το πρώτο επεισόδιο της e - λογοτεχνικής σειράς μυστηρίου του Δημήτρη (James) Αντωνίου και αναμένουμε τα σχόλια σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: