728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο χρυσός κότινος στην «Κιβωτό του Κόσμου»



Με τον χρυσό κότινο βραβεύτηκε από την Ελληνική Πολιτεία και το Δ.Σ του Ζαππείου, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, π. Αντώνιος Παπανικολάου, για την τεράστια κοινωνική του προσφορά, στα πλαίσια του θεσμού « Ολύμπια 2016», που αναβίωσε μετά από 100 χρόνια.

Η βράβευση αναδεικνύει το έργο της εκκλησίας μέσα στην κοινωνία και την στήριξη της κοινωνίας στο έργο αυτό.

Ο πατήρ Αντώνιος αγωνίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου να στηρίξει 400 παιδάκια εκατοντάδες μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση. 100 παιδιά που φιλοξενούνται στα Σπίτια Φιλοξενίας στον Κολωνό και τον Πειραιά.

Αλλά και στην ακριτική Πωγωνιανή φιλοξενούνται μόνιμα 70 παιδιά και παράλληλα λειτουργεί και Γεωργική Σχολή.

Εκεί γίνεται και εθνικό έργο, αφού σε μια περιοχή ερημωμένη και ξεχασμένη, έδωσε πνοή ζωής αφού άνοιξαν τα σχολεία και νέες θέσεις εργασίας, αυξήθηκε η επισκεψιμότητα της περιοχής, αλλά και εξασφαλίζεται η ζωτικότητα της περιοχής, αφού στο μέλλον δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να μείνουν στην περιοχή και να αποκατασταθούν επαγγελματικά ασχολούμενοι με την γεωργία και κτηνοτροφία

Στη Χίο φιλοξενούνται 35 παιδιά και έχουν περάσει 120 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Και σε λίγο θα ανοίξει και μία στέγη παιδιών και στο Βόλο όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 40 παιδιά.




πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40593-2016-10-07-14-57-25.html#.V_e37oqDkik.facebook
Ο χρυσός κότινος στην «Κιβωτό του Κόσμου» Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016 Rating: 5 Με τον χρυσό κότινο βραβεύτηκε από την Ελληνική Πολιτεία και το Δ.Σ του Ζαππείου, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, π. Αντώνιος Παπανικολ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: