728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Με διεθνείς προεκτάσεις η υπόθεση... Στο Υπουργείο Πολιτισμού το χρυσό στεφάνι κι οι εικόνες!



Στον Υπουργό Πολιτισμού παραδόθηκε το βασιλικό ολόχρυσο στεφάνι που αρχαιοκάπηλοι επεδίωκαν να πουλήσουν έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Μαζί, παραδόθηκαν από την ελληνική αστυνομία οι Βυζαντινές εικόνες αλλά και πλήθος αντικειμένων που κατασχέθηκαν μετά την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων στην Πάτρα.

Η υπόθεση αυτή αλλά και των Ιωαννίνων με το χρυσό στεφάνι, θεωρείται ότι έχουν σημαντικές προεκτάσεις διεθνούς ενδιαφέροντος.


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα αρχαία αντικείμενα που εμπορεύονταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Πατρών, ή τουλάχιστον πολλά από αυτά, φαίνεται πως περνούσαν μέσα από τέσσερις μεγάλους οίκους δημοπρασιών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, πρόκειται για τους εξής οίκους:

1. Οίκος δημοπρασιών ΝΟMOS AG με έδρα στην Ζυρίχη Ελβετίας ZAHRINGERSTRASSE 27, ZURICH.

2. Οίκος δημοπρασιών NUMISMATIK NAUMANN GmbH με έδρα στην Βιέννη Αυστρίας, οδό NIBELUNGENGASSE 1-3.

3. Οίκος δημοπρασιών GORNY & MOSCH GmbH με έδρα στο Μόναχο Γερμανίας, GIESSENER MUNZHANDLUNG MAXIMILIANPLATZ 20 MUNICH.

4. Οίκος δημοπρασιών ROMA NUMISMATICS με έδρα στo Λονδίνο Αγγλίας, 20 Fitzroy Square.

Ο κ. Μπαρτζακλής ανέφερε επίσης, ότι ο ένας από τους συλληφθέντες, ομολόγησε στον ανακριτή ότι έχει νοικιάσει στην Γερμανία αποθήκη μέσα στην οποία φυλάει έναν αρχαιολογικό θησαυρό αμύθητης αξίας, ενώ ανάλογα αντικείμενα έχει και σε τραπεζικές θυρίδες επίσης στην Γερμανία.

Από την άλλη, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι οι τρεις συλληφθέντες στα Γιάννενα και συγκεκριμένα δύο Έλληνες 58 και 56 ετών και ένας Αρμένιος 52 ετών, κατείχαν ένα χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου, με στερεωμένα 20 σφυρήλατα χρυσά φύλλα βελανιδιάς, που εκτιμάται ότι είναι μεταξύ αυτών που φορούσαν βασιλείς της περιόδου, γι' αυτό είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι το συγκεκριμένο στεφάνι το είχαν στην κατοχή τους οι αρχαιοκάπηλοι πάνω από τρία χρόνια και δεν έχουν αποκαλύψει που το βρήκαν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα ανάλογα αρχαία αντικείμενα από παλιές λαθρανασκαφές, ίσως και δεκαετίας.

Για τον λόγο αυτό ούτε και αυτή η υπόθεση έχει κλείσει.

Σε ειδική τελετή στο υπουργείο, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, συνεπικουρούμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, παρέδωσε στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, το χρυσό στεφάνι και δύο εικόνες, (μία του Χριστού, του 19ου αιώνα και μία της Παναγίας του 20ου αιώνα), που είχαν τα μέλη της ίδιας σπείρας, καθώς και μεγάλο αριθμό αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών νομισμάτων, που κατασχέθηκαν στην σπείρα της Πάτρας.







πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40646-kikloma-xriso-stefani-dietneis-proektaseis.html
Με διεθνείς προεκτάσεις η υπόθεση... Στο Υπουργείο Πολιτισμού το χρυσό στεφάνι κι οι εικόνες! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016 Rating: 5 Στον Υπουργό Πολιτισμού παραδόθηκε το βασιλικό ολόχρυσο στεφάνι που αρχαιοκάπηλοι επεδίωκαν να πουλήσουν έναντι του ποσού του ενός εκατομ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: