728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ενώνουν δυνάμεις για να εκμεταλλευτούν προγράμματα οι Δήμοι γύρω από τον Αχέροντα – Οι λεπτομέρειες του πλάνου



Σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Σουλίου, Πάργας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά, της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΑΕ ΟΤΑ και της ΕΤΑΝΑΜ ΑΑΕ ΟΤΑ, επεξεργάζονται τα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο το σχεδιασμό ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την ιδιαίτερα αξιόλογη περιοχή του μυθικού Αχέροντα (που θα περιλαμβάνει και το Νεκρομαντείο και το Σούλι).


Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ένα τόπο με ιδιαίτερες δυνατότητες ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού και παράλληλα περιβαλλοντικά ιδιαίτερο (προστατευόμενη περιοχή Δέλτα και Στενών Αχέροντα) αλλά και ιστορικά και πολιτιστικά ξεχωριστό.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της περιοχής και την ανάγκη προώθησης της βιώσιμης ανάπτυξής της μέσω ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος.

Το Σχέδιο αφορά την εξειδίκευση της στρατηγικής και την κατάρτιση αναλυτικού σχεδίου δράσης, για να απορροφηθούν και αρκετά κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα.



Ενώνουν δυνάμεις για να εκμεταλλευτούν προγράμματα οι Δήμοι γύρω από τον Αχέροντα – Οι λεπτομέρειες του πλάνου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2016 Rating: 5 Σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Σουλίου, Πάργας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Φ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: