728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γιάννινα… Χρυσό στεφάνι ανεκτίμητης αξίας στα χέρια τριών αρχαιοκαπήλων!



Χτύπημα στα κυκλώματα των αρχαιοκαπήλων από την αστυνομία στα Γιάννινα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα, τα οποία είχαν στην κατοχή τους ένα χρυσό στεφάνι της ελληνιστικής περιόδου.

Πρόκειται για ένα αρχαιολογικό αντικείμενο ανεκτίμητης αξίας, το οποίο εξετάστηκε από αρχαιολόγους.

Η αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη των τριών ατόμων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και καλά συντονισμένη επιχείρηση την οποία έφερε σε πέρας με επιτυχία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις, από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, είχαν έρθει στα Γιάννινα με σκοπό την πώληση του χρυσού στεφανιού.

Η επιτυχία αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος στην Πάτρα με παράλληλη δράση σε πολλές περιοχές της χώρας και δείχνει στην πράξη την ευαισθησία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ένα ζήτημα που αποτελεί μεγάλη πληγή για την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί από κοντά και την υπόθεση των Ιωαννίνων και το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά υψηλό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία και ίσως ανοίξει την πόρτα για περαιτέρω έρευνα στα άδυτα των κυκλωμάτων της αρχαιοκαπηλίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας αναμένονται τις επόμενες ώρες.

- Στη φωτογραφία, χρυσό στεφάνι των ελληνιστικών χρόνων, με φύλλα μυρτιάς, που πουλήθηκε στον οίκο «Κρίστις» του Λονδίνου, στην τιμή των 221 χιλιάδων ευρώ.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40606-giannina-xriso-stefani-sta-xeria-arxaiokapilon.html
Γιάννινα… Χρυσό στεφάνι ανεκτίμητης αξίας στα χέρια τριών αρχαιοκαπήλων! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 09, 2016 Rating: 5 Χτύπημα στα κυκλώματα των αρχαιοκαπήλων από την αστυνομία στα Γιάννινα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, στα χέρια της αστυ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: