ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Μυκηναϊκός τάφος στον λόφο ΚαστρίΈνας μυκηναϊκός τάφος που χρονολογείται μεταξύ του 1600-1100 π.Χ εντοπίστηκε στις παρυφές του λόφου Καστρί στην Άρτα. Πρόκειται για μία ακόμη αρχαιολογική θέση, που αποκαλύπτεται με αφορμή τα έργα της Ιόνιας Οδού και δίνει πλούσια στοιχεία για την ιστορία του τόπου.

Από τα ευρήματα ξεχωρίζουν είναι ένα χάλκινο εγχειρίδιο μήκους 17,7 εκατοστών, 17 λίθινες χάντρες από περιδέραιο και 8 επιχρυσωμένα επιθέματα-κομβία, που πιθανόν χρησίμευαν ως ήλοι (καρφιά) για τη στερέωση της λαβής κάποιου εγχειριδίου.

Κατά τις εργασίες στο τμήμα Καμπής Αμμότοπου της Ιόνιας Οδού, αποκαλύφθηκαν δύο προιστορικοί οικισμοί με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο Κόκκινο Λιθάρι όπου βρέθηκαν κτιριακά κατάλοιπα της Μέσης και Ύστερης Εποχής του Χαλκού (περίπου 2000-1000 π.Χ.), αγγεία, λίθινα εργαλεία, αλλά και τέσσερις ταφές με κτερίσματα. Η ανασκαφή στο Κόκκινο Λιθάρι συνεχίζεται και τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί έως τώρα έχουν καθαριστεί και μελετούνται, ενώ οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι στο μέλλον θα έρθουν στο φως και νέα ευρήματα.

πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/40183-2016-09-14-21-22-34.html
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]