728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πυρά Καχριμάνη εναντίον ΜΚΟ… Κάποιοι παίζουν παιχνιδάκια με τους πρόσφυγες!



Όλο και περισσότερα είναι τα βέλη που συγκεντρώνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Αφενός δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι άνθρωποι των ΜΚΟ βρίσκονται πίσω από τις κινητοποιήσεις κι αφετέρου γιατί το παραχθέν έργο είναι μικρό εν συγκρίσει με τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν εγκριθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες είναι τεταμένη η κατάσταση και στο Τσεπέλοβο με τους περισσότερους από τους πρόσφυγες να θέλουν να αποχωρήσουν από το χώρο της Εστίας και να κυνηγήσουν το όνειρο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Για την αποφυγή της έντασης έγιναν το τελευταίο εικοσιτετράωρο διάφορες πυροσβεστικές κινήσεις. Το σημαντικότερο, ψύχραιμες φωνές ενημέρωσαν τους πρόσφυγες ότι δεν είναι η Ελλάδα αυτή που δεν τους επιτρέπει το ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά η Ευρώπη που έχει κλείσει τα σύνορα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα ωστόσο εστιάζεται στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι πρόσφυγες επιμένουν ότι η διαβεβαίωση που έχουν λάβει από την Ύπατη Αρμοστεία είναι ότι μέσα σε μία βδομάδα οι πρώτοι εκατό θα έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία.

Από την Ύπατη Αρμοστεία ωστόσο δεν φαίνεται ότι συμμερίζονται το ίδιο χρονικό πλαίσιο και παραπέμπουν την μετακίνηση στο... άμεσο μέλλον!

Συνάμα ακούγονται διάφορα σενάρια ακόμη και για το στήσιμο σκηνών στην παιδόπολη της Αγίας Ελένης ώστε να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες και σταδιακά να εγκαθίστανται στα κτίρια που θα ανακαινίζονται.

Ωστόσο ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει και πότε ενώ δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να μεταφερθούν κι άλλοι πρόσφυγες στον Κατσικά.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, για πρώτη φορά ευθέως, άσκησε κριτική στο ρόλο και το έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. «Δεχθήκαμε τους πρόσφυγες γιατί είμαστε Έλληνες... Μαζί με τους πρόσφυγες όμως ήρθε κι ένα κάρο ΜΚΟ, λες και η αυτοδιοίκηση ήταν ανάπηρη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετική ερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου Όλυς Τσουμάνη.

«Προσφέραμε και προσφέρουμε κάθε βοήθεια. Φτιάξαμε το αποχετευτικό δίκτυο και βοηθούμε και στην Αγία Ελένη.. Δεν δέχομαι όμως να τους ξεσηκώνουν και να τους βγάζουν στους δρόμους. Κάποιοι παίζουν παιχνδάκια» τόνισε ο Περιφερειάρχης συμπληρώνοντας ότι τα Ευρωπαικά κονδύλια σήμερα δεν τα διαχειρίζεται το κράτος αλλά οι ΜΚΟ και η Ύπατη Αρμοστεία.

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών πάντως αναδεικνύουν με ένταση τα προβλήματα του καταυλισμού και καθιστούν άμεση κι επιβεβλημένη την μετακίνηση των προσφύγων καθώς οι πλημμύρες τείνουν να γίνουν μόνιμο φαινόμενο.


Πυρά Καχριμάνη εναντίον ΜΚΟ… Κάποιοι παίζουν παιχνιδάκια με τους πρόσφυγες! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2016 Rating: 5 Όλο και περισσότερα είναι τα βέλη που συγκεντρώνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων....

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: