728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Μικροχειρουργική Ιωαννίνων κάνει θαύματα αλλά αγωνία για το μέλλον της…



Η τελευταία επέμβαση συγκόλλησης χεριού που έγινε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αναδεικνύει το σπουδαίο έργο που γίνεται σε ένα περιφερειακό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες του επιστημονικού δυναμικού και συνάμα τον προβληματισμό για τα επόμενα χρόνια καθώς η μικροχειρουργική είναι μία από τις πιο δύσκολες ειδικότητες και υπό τις σημερινές συνθήκες δεν καθίσταται διόλου ελκυστική.

Το Κέντρο Μικροχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που είναι διαπιστευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα 36 χρόνια λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις φέροντας δικαίως τον τίτλο του πρωτοπόρου στα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή και Διευθυντή της Κλινικής Αναστάσιο Κορομπίλια κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται δύο με τρεις επεμβάσεις το μήνα σοβαρών περιστατικών – συγκόλλησης μετά από ακρωτηριασμό, που προέρχονται όχι μόνο από την Ήπειρο αλλά από άλλες περιοχές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα θετικό το γεγονός ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται σε πολλούς χώρους δουλειάς τέτοιου είδους σοβαροί τραυματισμοί έχουν περιοριστεί.

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας του Κέντρου Μικροχειρουργικής τα εύσημα σύμφωνα με τον κ. Κορομπίλια ανήκουν στους πρωτεργάτες Παναγιώτη Σουκάκο και Αλέξανδρο Μπερή που μύησαν τους νεότερους στην μικροχειρουργική και τους εμφύσησαν την αγάπη τους.

Εξέφρασε όμως την αγωνία και την ανησυχία του για το μέλλον της ειδικότητας όχι μόνο στα Γιάννινα και την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο κ. Κορομπίλιας οι νέοι επιστήμονες δεν επιλέγουν εύκολα την μικροχειρουργική ώστε να γίνουν συνεχιστές αυτού του δύσκολου έργου. «Είναι μια δύσκολη ειδικότητα που απαιτεί πολύωρη παρουσία και σε δύσκολες ώρες» τόνισε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει λέγοντας ότι οι νέοι γιατροί πλέον επιλέγουν άλλα πεδία δράσης της ορθοπαιδικής. «Εμείς μεγαλώνουμε , υπάρχει κόπωση και δεν έχουμε συνεχιστές» ανέφερε ο κ.Κορομπίλιας για να εκφράσει την ελπίδα ότι οι νέοι επιστήμονες θα αντιληφθούν την σπουδαιότητα της ειδικότητας και την αναγκαιότητα να εξασφαλιστεί η συνέχισή της.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40184-2016-09-14-22-03-38.html
Η Μικροχειρουργική Ιωαννίνων κάνει θαύματα αλλά αγωνία για το μέλλον της… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016 Rating: 5 Η τελευταία επέμβαση συγκόλλησης χεριού που έγινε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αναδεικνύει το σπουδαίο έργο ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: