728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πρώτη μέρα στα σχολεία της Ηπείρου..



Με τον καθιερωμένο αγιασμό και με τις ευχές όλων για πρόοδο σε μικρούς και μεγάλους μαθητές, άνοιξε η σχολική χρονιά στην Ήπειρο.

Ευχές για καλή σχολική χρονιά έδωσε σήμερα στην Εκπαιδευτική Κοινότητα της Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος παρέστη και σε Αγιασμούς Σχολείων. Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

"Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς, είναι αφετηρία μιας καινούργιας πορείας για την Εκπαιδευτική Κοινότητα. Στόχος πρέπει να είναι μια Παιδεία που θα αποτελεί συνέχεια της εκπαιδευτικής παράδοσης και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Παιδεία απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και ηρεμία, ώστε εκπαιδευτικοί και μαθητές να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι η Παιδεία στήριξε την Ελλάδα και το Ελληνικό Έθνος σε δύσκολες ιστορικές περιόδους και αυτό το γνώριζαν καλύτερα από όλους οι Ηπειρώτες Εθνικοί Ευεργέτες, που από τις χώρες στις οποίες ζούσαν και δημιουργούσαν ενίσχυαν τα σχολεία και τις εκκλησίες, ώστε να αποτελούν άσβεστο "φάρο" του Ελληνισμού. Και αυτή την παρακαταθήκη, έχουμε όλοι χρέος να την διαφυλάττουμε ειδικά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, είμαστε πάντα δίπλα στην Εκπαιδευτική κοινότητα και έχουμε μεριμνήσει για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους. Τυχόν μικροπροβλήματα που υπάρξουν θα αντιμετωπιστούν άμεσα με τη συνεργασία των Υπηρεσιών μας και των Σχολείων. Με την ευκαιρία θέλω να ζητήσω από όλους όσοι εμπλέκονται στο συγκεκριμένο έργο να είναι απόλυτα συνεπείς, θέτοντας πάνω απ' όλα την ασφάλεια των μαθητών".

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
dimpogoni


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Πωγωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ξεκινάει ένα καινούργιο, ελπιδοφόρο, ταξίδι για τους μαθητές. Ένα ταξίδι στη γνώση, στο χθες αλλά και στο αύριο. Το μέλλον του τόπου στηρίζεται στα παιδιά και το σχολείο αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ευαισθησίες, δυναμικότητα και με ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου.

Σε αυτούς τους πολίτες εναποθέτουμε την ελπίδα μας για το μέλλον του τόπου.

Η περίοδος που διανύει η χώρα μας είναι δύσκολη και οι οικονομικές συγκυρίες έχουν αλλάξει το τοπίο σε πολλούς τομείς. Είμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να λέμε ότι τα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές ό, τι και τα σχολεία των πόλεων.

Είμαστε στο πλευρό σας σε ό, τι χρειαστείτε γιατί ο Δήμος Πωγωνίου πιστεύει στους νέους ανθρώπους και τους χρειάζεται δίπλα του. Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και πρόοδο».

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ
DIMZITSA


Στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας στις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στα Δημοτικά Σχολεία (1o και 2o) της Δ.Κ. Ελεούσας και ακολούθως μετέβη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου η τελετή έγινε παρουσία του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γιάννη Καραμπίνα, του Περιφερειακού Συμβούλου Σπύρου Πάικα, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου, εκπαιδευτικών και γονέων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους.

Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα.

«Έγιναν σημαντικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα στα περισσότερα κτίρια», είπε και υπογράμμισε πως όπου και όταν χρειαστεί θα είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.
«Είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε όπου και όσο μπορούμε, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν με στόχο, να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση για να μη στερήσουμε από τους μαθητές το δικαίωμα να ελπίζουν και να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Από την πλευρά τους οι Δ/ντες των σχολείων κ.κ. Κώστας Πλακαλής και Νίκος Παππάς εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης φθορών που παρουσίαζαν τα σχολικά κτίρια και οι αύλειοι χώροι ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα έτοιμα.

Ειδικότερα, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Βουνοπλαγιάς, στα Νηπιαγωγεία Ζίτσας και Ελεούσας, στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Ιωάννη και Μεταμόρφωσης καθώς και στα Γυμνάσια Ζίτσας, Μεταμόρφωσης και Ελεούσας.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΡΟΥ
DIMZIROS


Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής, παρακολούθησε τον αγιασμό στο νεότευκτο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του. Σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε για καλή και δημιουργική χρονιά τόνισε ότι 'η άρτια λειτουργία των Σχολείων και η στήριξη της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας είναι πρώτιστη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής'.

Για το νέο σχολικό κτίριο ανέφερε ότι 'άξιζε τον κόπο η επιμονή να κατασκευαστεί και ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτή την επιλογή, διότι ένα σύγχρονο Σχολείο “στολίδι” για την πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και τον Δήμο ολόκληρο, παραδόθηκε προς χρήση στη διάθεση μαθητών και εκπαιδευτικών'.

Το 'παρών' στην τελετή του αγιασμού έδωσαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Ιωάννου Στράτος, όσο και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Α' βάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κυραμάρης Θεόδωρος. Οι κ. Ιωάννου και Κυραμάρης εξήραν τις προσπάθειες του Δήμου Ζηρού και προσωπικά του Δημάρχου κ. Καλαντζή στη διαδικασία ανέγερσης και λειτουργίας του νέου Σχολικού συγκροτήματος και ευχήθηκαν να είναι πάντα ένα δημιουργικό εργαστήριο γνώσης και μάθησης.

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή, των κ.κ. Ιωάννου και Κυραμάρη και των εκπαιδευτικών, στην τελετή του αγιασμού στο νεόκτιστο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, παραβρέθηκαν: Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α' βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ζηρού κα Γάλλιου Μαρία, ο αντιδήμαρχος κ. Γκάρτζιος Χρήστος, η δημοτική σύμβουλος κα Καραπάνου Αναστασία, καθώς και πολλοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών.

Μετά το πέρας της τελετής οι γονείς με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου και συζήτησαν με αφορμή τη φημολογούμενη συμμετοχή παιδιών προσφύγων σε Σχολεία του Δήμου. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζή ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για την σειρά ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει για θέματα λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων καθώς και για τις συναντήσεις που είχε πρόσφατα στην Αθήνα, τόσο με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλα, όσο και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα.

Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν στην τελετή αγιασμού σε όλα τα Σχολεία του Δήμου.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
dimprevag


Την τελετή του αγιασμού στα σχολεία του Λούρου ,στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος, παρακολούθησε σήμερα ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

Ο κ.Μπαϊλης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Λούρου Θεόδωρο Κατσαούνο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λούρου Σπύρο Γκούρα ευχήθηκε καλή σχολικη χρονιά στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται πάντα δίπλα τους έτσι ώστε τα όποια προβλήματα προκύπτουν να επιλύονται άμεσα δημιουργώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την φοίτηση των παιδιών.



Πρώτη μέρα στα σχολεία της Ηπείρου.. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 12, 2016 Rating: 5 Με τον καθιερωμένο αγιασμό και με τις ευχές όλων για πρόοδο σε μικρούς και μεγάλους μαθητές, άνοιξε η σχολική χρονιά στην Ήπειρο. Ευχές γ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: