728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στην πρωτοπορία η Ορθοπαιδική Ιωαννίνων… Μία ακόμη πετυχημένη συγκόλληση χεριού!



Ένα ακόμη ιατρικό θαύμα από την ομάδα μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής των Ιωαννίνων. Μία ακόμη πετυχημένη επέμβαση συγκόλλησης χεριού που ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά το βράδυ της Τρίτης!

Η Ορθοπαιδική των Ιωαννίνων αποδεικνύεται πως πέρα από ένα μεγάλο παρελθόν, έχει ένα εντυπωσιακό παρόν και σίγουρα έχει μπροστά της κι ένα λαμπρό μέλλον.

Σε καιρούς δύσκολους για τη δημόσια υγεία και για τα δημόσια νοσοκομεία, καταφέρνει να βρίσκεται στην πρωτοπορία και να αποτελεί το σημείο αναφοράς στη χώρα για μικροχειρουργικές επεμβάσεις.

Στην Ορθοπαιδική των Ιωαννίνων μεταφέρθηκε ένας εργάτης από τη Νάουσα, ο οποίος είχε κόψει το χέρι του με αλυσοπρίονο. Στο νοσοκομείο της περιοχής του, του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του ακρωτηριασμού.

Υποβλήθηκε σε πολύωρη μικροχειρουργική επέμβαση, η οποία αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Την επέμβαση έκανε η ομάδα μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής με επικεφαλής τον Καθηγητή και Διευθυντή της Αναστάσιο Κορομπίλια, τον επιμελητή Α’ Ιωάννη Κώστα-Αγνάντη καθώς και τους ιατρούς Σπυρίδωνα Κοψιδά, Δημήτριο Παπαδόπουλο, Ιωάννη Γκιάτα και Μαρία Μαντζάρη.

Η επέμβαση αφορούσε επανασυγκόλληση ακρωτηριασθένος άκρου στο ύψος του περιφερικού τμήματος του αντιβραχίου δηλαδή λίγο πιο κεντρικά από τον καρπό.

Πριν από δύο μήνες περίπου, η ομάδα μικροχειρουργικής είχε προχωρήσει σε μία άλλη επέμβαση συγκόλλησης άκρου, σε νεαρή κοπέλα που είχε ακρωτηριαστεί σε τροχαίο ατύχημα.

Η Κλινική αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίζει πολύ βαριά περιστατικά διαθέτοντας μία ομάδα εξειδικευμένη, με εκπαίδευση στο εξωτερικό και με μεγάλη εμπειρία.

Με εμπειρία σαράντα ετών περίπου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα διαπιστευμένα κέντρα στην Ευρώπη.




πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/40165-2016-09-13-20-42-27.html
Στην πρωτοπορία η Ορθοπαιδική Ιωαννίνων… Μία ακόμη πετυχημένη συγκόλληση χεριού! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2016 Rating: 5 Ένα ακόμη ιατρικό θαύμα από την ομάδα μικροχειρουργικής της Ορθοπαιδικής Κλινικής των Ιωαννίνων. Μία ακόμη πετυχημένη επέμβαση συγκόλληση...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: