728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Υγεία για όλους»: Ιατρική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στην Ήπειρο


Η παρέμβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει: 1. Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμό παιδιών, 2. Οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά, 3. Γυναικολογική εξέταση: Μαστογραφία, PapTest, 4. Κλινική εξέταση ενηλίκων, 5. Εμβολιασμό παιδιών προσφύγων

Ιατρική παρέμβαση σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνει τον Οκτώβριο στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους» που υλοποιεί σε όλη τη χώρα η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.



Η παρέμβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει: 1. Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμό παιδιών, 2. Οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά, 3. Γυναικολογική εξέταση: Μαστογραφία, PapTest, 4. Κλινική εξέταση ενηλίκων (παθολογικός- καρδιολογικός έλεγχος), 5. Εμβολιασμό παιδιών προσφύγων στις οργανωμένες δομές: Δολιανά, Κατσικά, Πωγωνιανή, Κόνιτσα, Φιλιππιάδα.

Η ιατρική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ., το Π.Ν.Ιωαννίνων, την Καρδιολογική Εταιρεία και υποστηρίζεται με κινητή Γυναικολογική μονάδα, στην οποία είναι ενσωματωμένος και μαστογράφος.

Στόχος του προγράμματος «Υγεία για Όλους»,είναι μέχρι το 2017 να επισκεφθεί συνολικά 7 Περιφέρειες: Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δωδεκανήσου, για την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε διασύνδεση με τις τοπικές κοινότητες, τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος των ευάλωτων ομάδων πληθυσμών που αντιμετωπίζουν σωρευτικά προβλήματα ένταξης στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι η Εταιρεία Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του KEΣΥ, της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, 34 Επιστημονικών φορέων και με την εθελοντική υποστήριξη μιας Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από 90 διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς – Ακαδημαϊκούς. Παράλληλα, έχουν συσταθεί 7 Επιστημονικές Επιτροπές (1η Υ.ΠΕ) αποτελούμενες από 50 Πανεπιστημιακούς – Ακαδημαϊκούς. Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο κ. Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Άγις Τσουρός, διεθνής σύμβουλος Πολιτικών & Στρατηγικών Υγείας, πρ. διευθυντής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 




πηγη: http://magdasnews.gr
«Υγεία για όλους»: Ιατρική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 15, 2016 Rating: 5 Η παρέμβαση στην Περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει: 1. Κλινική παιδιατρική εξέταση, εμβολιασμό παιδιών, 2. Οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά, 3...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: