728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

"Υγρή βιοψία" και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο



Μία νέα μέθοδος, που αντικαθιστά τις επώδυνες εξετάσεις για την διάγνωση καρκίνου, θα εφαρμόζεται σύντομα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για την υγρή βιοψία «υγρή βιοψία», μια νέα τεχνική που οδηγεί σε διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου στο αίμα καταργώντας την ανάγκη λήψης δείγματος ιστού.

Σύντομα αυτού του είδους οι βιοψίες θα γίνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο θα διαθέτει όλο τον ειδικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα και μάλιστα μετά από δωρεά.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλινικής Χημείας και Διευθύντρια του Βιοχημικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ελένη Μπαϊρακτάρη.

Αφορμή αυτή της ανακοίνωσης το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Χημείας-Κλινικής Βιοχημείας που φιλοξενείται για πρώτη φορά στα Ιωάννινα.

Το Συνέδριο ασχολείται με αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν την ειδικότητα του κλινικού χημικού και της κλινικής βιοχημείας, μιας ειδικότητας που συμβάλλει σημαντικά στην διάγνωση παθήσεων μέσα από την διερεύνηση των ουσιών στα βιολογικά υγρά.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια η υγρή βιοψία προς το παρόν συνεπικουρεί και δεν αντικαθιστά την κλασική βιοψία ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει τόσο για την πρώιμη διάγνωση όσο και για την στοχευμένη θεραπεία. Παράλληλα αναφέρθηκε και το βιοχημικό εργαστήριο του ΠΓΝΙ το οποίο από τις αρχές της χρονιάς διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτοματισμού το οποίο και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του συνεδρίου.



"Υγρή βιοψία" και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2016 Rating: 5 Μία νέα μέθοδος, που αντικαθιστά τις επώδυνες εξετάσεις για την διάγνωση καρκίνου, θα εφαρμόζεται σύντομα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: