728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Σύλλογο Γονέων 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδος



Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Σύλλογο Γονέων 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδος

Απάντηση στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, που αφορά την εκπαίδευση προσφυγόπουλων, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:



"Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη γνωρίζετε, δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και απλώς συνέδραμε σε ο, τι απαιτήθηκε προκειμένου να γίνουν κατά το δυνατόν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων από τη Συρία.

Το ίδιο συμβαίνει και με την εκπαίδευση των παιδιών, θέμα το οποίο - από ότι πληροφορούμεθα- διαχειρίζονται τα συναρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Με το διάλογο και τη συνεργασία μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες και την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν ήδη στα σχολεία δεν θα υποβαθμίσουν, αλλά και καλές συνθήκες εκπαίδευσης θα δημιουργήσουν για τα προσφυγόπουλα.

Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας - όπως και σεις αναφέρετε- "αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας".

Το ίδιο ανθρωπιστικό πνεύμα πρέπει να επιδειχθεί και στο ζήτημα της εκπαίδευσης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, μακριά από καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας και φόβου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα.


Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Σύλλογο Γονέων 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδος Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 20, 2016 Rating: 5 Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Σύλλογο Γονέων 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδος Απάντηση στην επιστολή του Συ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: