728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τα δικαιώματα ανθρώπων με HIV στο επίκεντρο συνάντησης του Ξάνθου με το Κέντρο Ζωής.


Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την κατάργηση αναγραφής της πάθησης σε δημόσια έγγραφα

 

 

 


Τα δικαιώματα ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, με εκπροσώπους του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού σωματείου, Κέντρο Ζωής.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες -σε συνεργασία με το υπ. Εργασίας- προκειμένου να καταργηθεί η αναγραφή της πάθησης σε δημόσια έγγραφα, προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.

Επιπλέον, στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός ενημερώθηκε για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει στις ΜΕΛ, εστιάζοντας στα προβλήματα που υπάρχουν με τα αντιδραστήρια, με συνέπεια τις καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων, τον υπερπληθυσμό των ασθενών και τις ανάγκες αύξησης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την HIV λοίμωξη, ανέδειξαν την ανάγκη για την παροχή αντιρετροϊκής αγωγής σε όλους όσοι ζουν με HIV, ενώ όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των φαρμάκων στα νοσοκομεία, επισήμαναν την ανάγκη πρόληψης και εξασφάλισης του απαραίτητου προϋπολογισμού.

Ο κ. Ξανθός αναγνώρισε την σπουδαιότητα των εν λόγω ζητημάτων και δεσμεύτηκε ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου, της Κοινωνίας των Πολιτών και γιατρών των ΜΕΛ, προκειμένου να σχεδιαστεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης και επίλυσης όλων των προβλημάτων.

Επίσης, σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας, που είχε υποβάλει το Κέντρο Ζωής στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, στις 6 Ιουνίου, σχετικά με την καταβολή παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. σε ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακό επίδομα αναπηρίας, ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την οριστική κατάργηση του παραβόλου για όλους τους ανασφάλιστους.

Τέλος, σε συνέχεια των επιστολών που έχουν σταλεί από την «Πλατφόρμα ΜΚΟ για τις ψυχοδραστικές ουσίες», καλώντας για την αναγκαία και άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την υλοποίηση μιας συντονισμένης πολιτικής προσανατολισμένης στη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προγράμματα απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης εντός των καταστημάτων κράτησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός συμφώνησε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να παρέχονται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα γίνει σύντομα νομοθετική ρύθμιση ώστε να επαναλειτουργήσει ο χώρος εποπτευόμενης χρήσης «Οδυσσέας».
πηγη: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/2328818/ta-dikeomata-anthropon-me-hiv-sto-epikentro-sinantisis-tou-xanthou-me-to-kentro-zois
Τα δικαιώματα ανθρώπων με HIV στο επίκεντρο συνάντησης του Ξάνθου με το Κέντρο Ζωής. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2016 Rating: 5 Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την κατάργηση αναγραφής της πάθησης σε δημόσια έγγραφα       Τα δικαιώματα ανθρώπων που ζουν με HIV/A...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: