728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λευκάδα.. Τεράστια καταστροφή στο ιστορικό κέντρο



Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο παλιό κέντρο της Λευκάδας. Μέσα σε λίγες ώρες η παλιά πόλη μετατράπηκε σε κόλαση, με τις φλόγες να καίνε έξι σπίτια και να απειλούν ιστορικούς χώρους της περιοχής.

Όπως ανέφερε η ο πυροσβεστική υπηρεσία με ανάρτηση στο twitter, «η πυρκαγιά στην Λευκάδα βρίσκεται υπό έλεγχο. Ακολουθεί η διαδικασία της αποκάθαρσης.»

Στη Λευκάδα έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα από την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα ενώ καταλυτική υπήρξε η παρουσία του ελικοπτέρου, του γνωστού Έρικσον, το οποίο κατάφερε να περιορίσει τις φλόγες που είχαν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικος της Λευκάδας, «η περιοχή έχει ήδη εκκενωθεί, με τους κατοίκους να ρίχνονται στις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν».

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμη Γεωργακόπουλο, «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να περιοριστεί η πύρινη λαίλαπα που απειλεί την παραδοσιακή νοτιοδυτική παλιά πόλη της Λευκάδας, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα απομάκρυνσης των κατοίκων».

Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που μέχρι τώρα φέρεται να μην κινδυνεύει.

Για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των ξένων αφού ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτήρια είναι πλέον πολύ μεγάλος.


Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λευκάδα.. Τεράστια καταστροφή στο ιστορικό κέντρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2016 Rating: 5 Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο παλιό κέντρο της Λευκάδας. Μέσα σε λίγες ώρες η παλιά πόλη μετατράπηκε σε κόλαση, με τ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: