728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γέφυρα Πλάκας… Ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια! Αλ. Καχριμάνης: Έργο δύσκολο αλλά θα τα καταφέρουμε!



Δουλειά δύσκολη, επίπονη και εξαιρετικά λεπτομερής... Δουλειά στην οποία αποτυπώνεται το μεράκι πολλών ανθρώπων αλλά και η βούληση να ξαναστηθεί το γεφύρι του γκρεμίστηκε!

Ενάμισι χρόνο μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας Πλάκας, ο χώρος έχει μετατραπεί πλέον σε ένα μεγάλο εργοτάξιο.

Επικεφαλής της ομάδας που έχει αναλάβει το έργο είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αρχιτέκτονας-μηχανικός Γιώργος Σμύρης. Ένας άνθρωπος που έδωσε σπουδαία δείγματα γραφής ως επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής που εκτέλεσε το έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης, με γνώσεις, μεράκι κι αγάπη για τον τόπο.

anplaka1


Φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η Περιφέρεια Ηπείρου, η μοναδική που μέχρι σήμερα έχει διαθέσει χρήματα για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Καθοριστική η συμβολή της ΤΕΡΝΑ, η οποία παρέχει τα μηχανήματα και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για τις εργασίες που εκτελούνται.

Έμπρακτη συμβολή από το ΤΕΕ Ηπείρου και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων. Και φυσικά το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το οποίο από την πρώτη στιγμή ανέλαβε, με μία μεγάλη ομάδα επιστημόνων, την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.

Τις τελευταίες ημέρες ανασύρθηκαν τα τμήματα από την κοίτη του ποταμού, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα τμήματα αυτά ερευνώνται και μελετώνται με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, δίνουν πολύ σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο είχε στηθεί το γεφύρι.

Από την Δευτέρα, το αργότερο θα ξεκινήσουν εργασίες πασάλωση που πρέπει να γίνει όπως και εργασίες προστασίας των τμημάτων στα βάθρα του γεφυριού.

Πρόκειται για μία δουλειά πολύ δύσκολη που απαιτεί μεγάλη προσοχή, σημειώνουν επιστήμονες που βρίσκονται καθημερινά στο Γεφύρι της Πλάκας.
anplaka3


Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, μιλώντας στο Epiruspost.gr τόνισε ότι η αναστήλωση του γεφυριού αποτελεί ένα στοίχημα για όλους. Η δουλειά που πλέον γίνεται είναι πολύ σημαντική και αν όλα προχωρήσουν με τους ρυθμούς που έχουν σχεδιαστεί, η αναστήλωση θα μπορέσει να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο κ. Καχριμάνης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Γιώργο Σμύρη για το δύσκολο έργο που δέχθηκε να αναλάβει, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Ηπείρου Χρίστο Παπαβρανούση που βρέθηκε επί τόπου, την ΤΕΡΝΑ αλλά και όλους όσους έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα στο σημαντικό έργο που ξεκινά.
anplaka4

anplaka5
anplaka6
Γέφυρα Πλάκας… Ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια! Αλ. Καχριμάνης: Έργο δύσκολο αλλά θα τα καταφέρουμε! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016 Rating: 5 Δουλειά δύσκολη, επίπονη και εξαιρετικά λεπτομερής... Δουλειά στην οποία αποτυπώνεται το μεράκι πολλών ανθρώπων αλλά και η βούληση να ξαν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: