728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κλιμάκιο του ΕΜΠ στη Μονή Διχουνίου για την αναστήλωση



Αυτοψία στην ιστορική Μονή Διχουνίου πραγματοποίησε κλιμάκιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια για διάσωση κι αναστήλωση του μοναστηριού.

Το κλιμάκιο προτείνει την ολοκλήρωση μιας σειράς μελετών που θα αντιμετωπίζουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και συνάμα αποτελούν προυπόθεση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την έγκριση της μελέτης αναστήλωσης.

Προκειμένου να προχωρήσει λοιπόν η αποκατάσταση εσωτερικά αλλά και εξωτερικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ζητά αρχιτεκτονική μελέτη, φωτογραφική τεκμηερίωση, στατική μελέτη, γεωτεχνική μελέτη και άλλα.

Το κλιμάκιο επιστημόνων του ΕΜΠ συνόδευσε κατά την επίσκεψη στη Μονή Διχουνίου ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διάσωση του μοναστηριού αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και τους τοπικούς φορείς.

«Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε το συντομότερο δυνατό στη δημοπράτηση του έργου των σωστικών εργασιών. Η Μονή παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καθημερινά. Το ενδιαφέρον του δήμου και της περιφέρειας είναι διαρκές και είναι η ώρα να προχωρήσουμε στις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν για να σώσουμε τη Μονή», τόνισε ο κ. Πλιάκος.


πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/39686-2016-08-13-12-53-52.html
Κλιμάκιο του ΕΜΠ στη Μονή Διχουνίου για την αναστήλωση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Αυγούστου 14, 2016 Rating: 5 Αυτοψία στην ιστορική Μονή Διχουνίου πραγματοποίησε κλιμάκιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου ν...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: