728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το μοναχικό φλαμίνγκο της Παμβώτιδας!!!



Λίγο πριν πέσει το σούρουπο και ο Κώστας Μπέστας απαθανατίζει στο φωτογραφικό του φακό ένα πανέμορφο φλαμίνγκο. Ο Κώστας Μπέστας είναι από τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ συχνά σε γνωστά κι άγνωστα σημεία της Παμβώτιδας και καταγράφει εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη ζωή στη λίμνη.

Κοντά στο Ντουραχάνι, αυτή τη φορά, βρέθηκε απέναντι από το πανέμορφο πτηνό και έτσι μας χάρισε αυτό το μοναδικό στιγμιότυπο! Το φλαμίνγκο είναι νεαρό και για αυτό δεν βλέπουμε το συνηθισμένο ροζ χρώμα στα φτερά του.

Το φλαμίνγκο μαγνητίζει τα βλέμματα χάρη στην υπέρκομψη, ψηλόλιγνη σιλουέτα του και το ρόδινο χρώμα των φτερών του.

Λένε για τα Φοινικόπτερα πως όταν ένα κοπάδι πετάει ψηλά στον ουρανό, μοιάζει απαλό ροζ σύννεφο.

Ξεχωρίζει κυρίως από τα χαρακτηριστικά μακριά του πόδια και τον ασυνήθιστα μακρύ λαιμό του, αλλά και από το ιδιόμορφο λυγισμένο προς τα κάτω ράμφος του.

Την Ελλάδα επισκέπτεται μεγάλος αριθμός Φοινικόπτερων που ζει κυρίως σε υγροβιότοπους. Αρκετά συχνά εντοπίζεται στον Αμβρακικό, ενώ κατά την περίοδο της μετανάστευσης καταγράφεται πέρασμά του και από την λίμνη των Ιωαννίνων!



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/39897-2016-08-30-06-42-32.html
Το μοναχικό φλαμίνγκο της Παμβώτιδας!!! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 31, 2016 Rating: 5 Λίγο πριν πέσει το σούρουπο και ο Κώστας Μπέστας απαθανατίζει στο φωτογραφικό του φακό ένα πανέμορφο φλαμίνγκο. Ο Κώστας Μπέστας είναι απ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: