728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αναζητούν συγγενείς στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ήπειρο



Επιστολή προς τον Δήμο Φαιστού αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ απέστειλε η “Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας” προκειμένου να βρεθούν τυχόν συγγενείς του στρατιώτη Ηλία Κουριτκάκη ο οποίος δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 1949 στη θέση ‘’Γρεκάκι ‘’.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή της αδελφότητας η σορός του Κρητικού Στρατιώτη μεταφέρθηκε και ετάφη από τους χωριανούς στο Νεκροταφείο του συνοικισμού Αγ. Νικολάου Πηγών.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρεται:

Επικοινωνώ μαζί σας με την ιδιότητα του Προέδρου της Αδελφότητας Πηγιωτών ΄Αρτας, Πολιτιστικού Συλόγου ενός ορεινού χωριού της Άρτας τις Πηγές, Ιστορική έδρα του Δήμου Γ.Καραισκάκη 75 χιλιόμετρα από την ΄Αρτας στα σύνορα των νομών Αρτας -Καρδίτσας.

Αναζητούμε πληροφοριακά στοιχεία για την ανεύρεση συγγενικών προσώπων ενός στρατιώτη ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗ ΗΛΙΑΣ ο οποίος εφονεύθη κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου τον Αύγουστο του 1949 στο χωριό μας και συγκεκριμένα στη θέση ‘’Γρεκάκι ‘’ του συνοικισμού Αγίου Νικολάου Πηγών.

Η σορός του μεταφέρθηκε και ετάφη από τους χωριανούς μας στο Νεκροταφείο του συνοικισμού Αγ. Νικολάου Πηγών μαζί με τον επίσης φονευθέντα Λοχαγό του Τασσιό Ευάγγελο καταγόμενο από το Φανάρι Καρδίτσας. Την δεκαετία του ΄50 επακολούθησε εκταφή του Λοχαγού από τους συγγενείς του και μεταφορά των λειψάνων στο Φανάρι Καρδίτσας.

Μαζί πήραν και τα οστά του Στρατιώτη Κουρτικάκη Ηλία για τον οποίο είπαν στους χωριανούς μας ότι αν αναζητήσουν οι οικείοι του κάποτε τα οστά του, να απευθυνθούν σε αυτούς, στο Φανάρι Καρδίτσας όπου θα φυλάσσονται.

Έτσι ο αυτόπτης μάρτυρας των παραπάνω γεγονότων συγχωριανός μου Καλοχέρης Γεώργιος 85 ετών σήμερα κάτοικος Αγ. Νικολάου Πηγών με παρεκάλεσε έντονα και βαθειά συγκινημένος, να βρούμε συγγενείς του στρατιώτη αυτού διότι πιθανόν μέχρι και σήμερα να μην γνωρίζουν το περιστατικό αυτό. Επίσης μας είπε ότι προσπάθησε να βρει στοιχεία χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι είστε οι πρώτοι που απευθυνόμαστε λόγω Κρητικής καταγωγής του ,και ύπαρξης ονοματεπώνυμου Κουρτικάκης στον δήμο σας. Θα σας παρακαλούσαμε για την ενημέρωσή μας.



πηγη: http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/39521-2016-08-03-11-07-29.html
Αναζητούν συγγενείς στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ήπειρο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Αυγούστου 03, 2016 Rating: 5 Επιστολή προς τον Δήμο Φαιστού αλλά και σε τοπικά ΜΜΕ απέστειλε η “Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας” προκειμένου να βρεθούν τυχόν συγγενείς του ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: