728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΠΑΡΓΑ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ…



Πάργα!!! Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Πρέβεζας, η οποία αναμφισβήτητα μοιάζει με νησάκι! Η Πάργα είναι κτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 139 μ. έως τα παράλια του Ιονίου Πελάγους. Έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους περίπου και αποτελεί οικονομικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής.




Όποιος επισκεφτεί αυτό το μαγευτικό μέρος, δύσκολα θα θελήσει να μην ξαναπάει. Κατά την διαμονή του κάποιος στην πόλη, δεν χρειάζεται αυτοκίνητο για να κινηθεί στο κέντρο αυτής, παρά μόνο για να επισκεφτεί τα γαλαζοπράσινα νερά των κοντινών θαλασσών που την περικλείουν.




Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν οι παραλίες Κρυονέρι, Πίσω Κρυονέρι (εντός του οικισμού της Πάργας), ο Βάλτος και το Σαρακήνικο στα δυτικά, ο Λίχνος και ο Αϊ Γιαννάκης στα ανατολικά. Όλες τους πανέμορφες με δροσερά και καθαρά νερά!




Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει η άγκυρα του Αγγλικού Ναυαρχείου κατασκευασμένη εδώ και διακόσια χρόνια, το βάρος της οποίας είναι έξι τόνοι. Το είδος αυτής της άγκυρας χρησίμευε για μόνιμο αγκυροβόλιο των καραβιών του περασμένου αιώνα. Η συγκεκριμένη βρέθηκε τυχαία στον πυθμένα της θάλασσας μετά από εργασίες εκβάθυνσης. Αγοράστηκε, μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο λιμάνι, εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Είναι μια δωρεά από το λιμενικό ταμείο για να κοσμεί το λιμάνι της Πάργας. Η επιβλητική άγκυρα έχει γίνει σημείο συνάντησης τον τουριστών και των ντόπιων κατοίκων, που στέκονται μπροστά της έστω και για μια αναμνηστική φωτογραφία!




Απέναντι ακριβώς από την πόλη υπάρχει το γραφικό Νησί της Παναγιάς στο οποίο είναι κτισμένη μία εκκλησία. Μπορεί κανείς να πάει με τα καραβάκια που πραγματοποιούν διαδρομές γι’ αυτόν τον σκοπό. Τα καραβάκια διατίθενται και για μικρές κρουαζιέρες στα κοντινά νησάκια της Πάργας, όπως στους Παξούς και τους Αντίπαξους. Το καταπράσινο νησάκι της Παναγιάς, οφείλει το όνομά του στην εκκλησία της Παναγίας με το χαρακτηριστικό της καμπαναριό. Η εκκλησία είναι χτισμένη στις παρυφές ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την επτανησιακή αρχιτεκτονική.




Στο ψηλότερο σημείο του “νησιού” υπάρχει ένα πανέμορφο Γαλλικό κάστρο, που χτίστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808 κατά την παραμονή τους εδώ (1797- 1814), προκειμένου να ελέγχουν τα μικρά πλοία στο λιμάνι, που δεν ήταν ορατά από το κάστρο. Από το κάστρο αυτό έχει διασωθεί ο περίβολος, η πύλη και το φρούριο…όλα πνιγμένα στο πράσινο του “νησιού”! Για να ανέβει κανείς στη κορυφή, πρέπει να διανύσει αρκετά σκαλοπατάκια αλλά εύκολα διαβαίνονται, καθώς δεξιά και αριστερά υπάρχουν μαγαζάκια με σουβενίρ και δωράκια, αλλά και καφετέριες. Τη διαφορά κάνει το cafe-bar restaurant που βρίσκεται μέσα στο κάστρο και σου προσφέρει ξεχωριστή θέα και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης!




Η βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια της πόλης ενδείκνυται τόσο τις πρωινές ώρες, όσο και τις βραδινές, με μικρή διαφορά να κερδίζει τους επισκέπτες η ατμόσφαιρα από το σούρουπο και μετά, καθώς τα δρομάκια της “χώρας” φωτίζονται όμορφα και γεμίζουν με κόσμο από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας αλλά και από άλλες χώρες. Η πόλη μοιάζει να μην κοιμάται ποτέ, καθώς η πληθώρα από καφετέριες, μπαράκια, χώρους εστίασης και μαγαζάκια διασκεδάζουν και κρατούν τον κόσμο μέχρι τις πρωινές ώρες…




Αφήνοντας πίσω μας αυτήν την υπέρτατη ομορφιά, επιστρέφουμε γεμάτοι με όμορφες και εντυπωσιακές εικόνες στο μυαλό μας τόσο από τις βόλτες μας στην πόλη, όσο και από τα αξιοθέατα και ιδίως τη θέα από το επιβλητικό κάστρο, που μπορεί να κάνεις λίγο κόπο να ανέβεις ως εκεί αλλά σε ανταμείβει η θέα και η διαφορετική όψη των πραγμάτων από ψηλά!


Φράγκου Ευαγγελία για το femalevoice.gr
ΠΑΡΓΑ! Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Αυγούστου 13, 2016 Rating: 5 Πάργα!!! Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτήν την υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Πρέβεζας, η οποία αναμφισβήτητα μοιάζει με νησάκι! Η...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: