ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ

[ΝΕΑ ΠΑΡΓΑΣ][bleft]

ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

[ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΥ][twocolumns]

Στις 5 Αυγούστου 1917 ξεσπά μεγάλη πυρκαγιά στη ΘεσσαλονίκηΣτις 5 Αυγούστου 1917, μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει ολόκληρο τον κεντρικό τομέα της Θεσσαλονίκης και αφήνει 70.000 ανθρώπους άστεγους.

1624: Οι ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις, υπό τον Μπερτόλντο ντ' Εστέ, εξορμούν από το Ναύπλιο και ανακαταλαμβάνουν με ευκολία το Άργος και το φρούριό του (Λάρισα), ενώ ο ενετικός στόλος αγκυροβολεί στις Κεχριές.

1936: Απαγορεύεται η κυκλοφορία της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», μία μέρα μετά την εγκαθίδρυση της δικτατορίας Μεταξά.

1961: Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Αβέρωφ, ταξιδεύει ανεπίσημα στο Κάιρο, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Νάσερ ότι θα εφαρμόσει το νόμο περί εθνικοποιήσεως επιχειρήσεων, που θίγει και τους 70.000 Έλληνες της εκεί παροικίας. Οι συνομιλίες του με Αιγυπτίους αξιωματούχους θα αποβούν άκαρπες.

1973: Παλαιστίνιοι κομάντος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού κατά αεροσκάφους της TWA που κατευθύνεται στο Τελ Αβίβ. Τρία άτομα χάνουν τη ζωή τους και 55 τραυματίζονται.

1962: Αφήνει την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετών, η Μέριλιν Μονρόε, διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός. πηγη: http://www.atpreveza.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA

[ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙA ΠΑΡΓΑΣ][threecolumns]

ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

[ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ][bleft]

ΙΣΤΟΡΙΑ

[ΙΣΤΟΡΙΑ][bleft]

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][threecolumns]