728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τριάντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Χίο


Τα περισσότερα είναι έφηβοι που οδηγούνται συχνά σε παραβατικές συμπεριφορές

 


Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται καθημερινά η διαχείριση των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που εδώ και μήνες βρίσκονται εγκλωβισμένα στη Χίο, έχοντας δημιουργήσει δικούς τους κανόνες στους καταυλισμούς της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ όπου διαμένουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας ο αριθμός των συγκεκριμένων παιδιών ξεπερνάει τα 30, ενώ η ηλικία τους κυμαίνεται από 8 μέχρι και 17 ετών. Διαμένουν στις τρεις υποδομές προσφύγων σε ΔΗΠΕΘΕ, Σούδα και ΒΙ.ΑΛ. και συχνά εμπλέκονται σε επεισόδια μεταξύ ομάδων μεταναστών αλλά και σε περιστατικά μικροκλοπών στο κέντρο της πόλης, αναφέρει το politischios.gr.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ίσως το σοβαρότερο πρόβλημα το οποίο έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Δεν μιλάμε για παιδάκια 5 ετών. Μιλάμε για έφηβους, συνεπώς μιλάμε για σχεδόν ολοκληρωμένους ανθρώπους οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία απολύτως εποπτεία. Δεν υπάρχει γονιός από πάνω τους με αποτέλεσμα αρκετά συχνά να παραβατούν. Ακόμα όμως κι αν η Αστυνομία τους οδηγήσει στο Αστυνομικό Τμήμα, η νομοθεσία μας είναι τέτοια που μετά από δύο ημέρες βρίσκονται και πάλι έξω. Είναι σαφές λοιπόν ότι όταν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι οποιαδήποτε πράξη κι αν κάνει δεν τιμωρείται, θα ξανακάνει τα ίδια», σημειώνει ο κ. Καραμανής.
Έσπασαν τα τζάμια στο Cine Κήπος

Τελευταίο μάλιστα περιστατικό παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε στο Cine Κήπος με πρωταγωνιστή έναν 8χρονο πρόσφυγα. Όταν οι υπεύθυνοι του σινεμά τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να μπει μέσα επειδή το έργο δεν ήταν κατάλληλο για τον ίδιο, το παιδί απομακρύνθηκε και λίγο αργότερα επέστρεψε με πέτρες στο χέρι σπάζοντας τις γυάλινες προθήκες που αναρτάται το πρόγραμμα των ταινιών.

«Ακόμα και να το πιάναμε το παιδί, τι να το κάναμε; Να το μαλώσουμε; Απαιτούνται άλλου είδους πολιτικές», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΔΗΚΕΧ Γ. Κερμπάτσου.
Αναζητά λύση η Ύπατη Αρμοστεία

Μοναδική ελπίδα για την επίλυση του προβλήματος αποτελούν οι κινήσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες που βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αν τελικά αυτές αποδώσουν καρπούς τότε σύντομα θα δημιουργηθεί στο νησί ειδική δομή για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, την οποία θα στελεχώσουν κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και ψυχολόγοι.

Μέχρι τότε τα συγκεκριμένα παιδιά θα συνεχίσουν να περιφέρονται στους δρόμους με το κίνδυνο να αποκτήσουν συμπεριφορά αγέλης να είναι πιο κοντά από ποτέ.
 
 
πηγη: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2304582/trianta-asinodefta-prosfigopoula-sti-chio
Τριάντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Χίο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2016 Rating: 5 Τα περισσότερα είναι έφηβοι που οδηγούνται συχνά σε παραβατικές συμπεριφορές   Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποδεικνύεται καθημεριν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: