728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

ΠΟΕΔΗΝ: Νέα στοιχεία που δείχνουν την κατάρρευση του ΕΣΥ



Νέα στοιχεία με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορώντας την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «βγάζει στο σφυρί» το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σύμφωνα με τις καταγραφές των εργαζομένων υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση για «μάτια του κόσμου» εμφανίζεται να κάνει ανακαίνιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από νοσοκομεία και κέντρα υγείας αποφαίνονται ότι «ένα ακόμη check up επιβεβαιώνει ότι το ΕΣΥ καρκινοβατεί».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ (6% προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο), ενώ στις χώρες του ΟΑΣΣΑ ο Μέσος Όρος των Δημόσιων Δαπανών Υγείας είναι 7,5%, με αποτέλεσμα οι πολίτες της χώρας μας πληρώνουν 5 δισ. ευρώ από τη τσέπη τους περισσότερα, από ότι οι άλλοι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για δαπάνες υγείας.

«Φυσικά συρρικνώνοντας τις Δημόσιες Δαπάνες Υγείας οδηγούμαστε σε μία και μόνο επιλογή. Συρρίκνωση του Συστήματος, ιδιωτικοποιήσεις - καταργήσεις Δημόσιων Φορέων Υγείας, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και φυσικά ο πολίτης να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν έχει χρήματα. Εάν δεν έχει και τώρα πια είναι οι μισοί και πλέον από το σύνολο των πολιτών, θα πεθαίνουν στο δρόμο αβοήθητοι» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ «είναι μη διαχειρίσιμα επίπεδα» με αποτέλεσμα ανθρώπινες ζωές να παίζονται κορώνα - γράμματα.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι, επί από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι φέτος το προσωπικό του ΕΣΥ μειώθηκε κατά 4.000, παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση του Συστήματος με επιπλέον 4.500 νέο προσωπικό και η μόνη προκήρυξη μόνιμου προσωπικού που τρέχει είναι οι 950 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση.

Ακόμα, απολύθηκαν 190 εργαζόμενοι από τις ΜΕΘ που υπηρετούσαν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ακόμη δεν ολοκληρώθηκε η πρόσληψη του νέου προσωπικού και έχουν μείνει 33.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία.
Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι, η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων είναι 1,156 δισ. ευρώ εν αντιθέσει με πέρυσι που ήταν 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 350 εκατ. ευρώ λιγότερα και όχι περισσότερα



πηγη: http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/39257-2016-07-18-15-37-56.html
ΠΟΕΔΗΝ: Νέα στοιχεία που δείχνουν την κατάρρευση του ΕΣΥ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2016 Rating: 5 Νέα στοιχεία με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: